Ο πρίγκιπας Σαλμάν «χάκαρε» το κινητό του Τζεφ Μπέζος για την υπόθεση Κασόγκι;

Ο πρίγκιπας Σαλμάν «χάκαρε» το κινητό του Τζεφ Μπέζος για την υπόθεση Κασόγκι;

Το Newsweek εμπλέκει και τη CIA - Τι δήλωσε ειδικός αναλυτής της Μέσης Ανατολής στον Guardian - «Περίεργο» αφιέρωμα με άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Μπέζος στο National Enquirer

bezos
Μία περίεργη υπόθεση έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ, με πρωταγωνιστές τον διάδοχο πρίγκιπα του βασιλικού θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον μεγιστάνα και ιδιοκτήτη -μεταξύ άλλων- της Washington Post, Τζεφ Μπέζος και την πολύκροτη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο αραβικό προξενείο, στην Κωνσταντινούπολη.

Η έγκυρη Newsweek, επικαλείται διαρροή αναφοράς, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Σαλμάν «χάκαρε» τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του Τζεφ Μπέζος, προκειμένου να δέχεται αναφορές για τα ρεπορτάζ που παρουσιάζει η Washington Post, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, οι πληροφορίες που απέσπασε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, μέσω των υπηρεσιών του, δεν έγιναν γνωστές. Το δημοσίευμα εμπλέκει και τη CIA, η οποία είχε θέσει στο στόχαστρό της τον Τζεφ Μπέζος, προκειμένου να ελέγχει τα δημοσιεύματα για την υπόθεση Κασόγκι.

«Πιθανόν θεωρούσε ότι αν έχει κάτι για τον Μπέζος, θα μπορέσει να ελέγξει τα δημοσιεύματα για τον Κασόγκι», δήλωσε στον Guardian ο ειδικός αναλυτής για τη Μέση Ανατολή Andrew Miller, προσθέτοντας ότι «προφανώς, οι Σαουδάραβες δεν αναγνωρίζουν όρια προκειμένου να προστατέψουν τον Σαλμάν, ακόμα και αν πρόκειται για τον επικεφαλής μίας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών στον κόσμο».

Το Newsweek αναφέρει, μάλιστα, πως πληροφορίες που ίσως να υπεκλάπησαν από το κινητό του Τζεφ Μπέζος, διοχετεύθηκαν στο The National Enquirer, το οποίο παρουσίασε αφιέρωμα στη ζωή του ζάμπλουτου επιχειρηματία, τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε είχε αποκαλύψει ή ήταν δυνατόν να γνωρίζει κάποιος τρίτος.

bezos_IN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης