Κοροναϊός: Μολύνθηκε Κινέζος γιατρός που μελετούσε τον ιό

koronaios-1200x805-1-1068x716

Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους έξι - Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο - Δεκαπέντε μέλη ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των κρουσμάτων

Με ανησυχητικό ρυθμό εξαπλώνεται ο  κοροναϊός. Κινέζος γιατρός που ερευνά το ξέσπασμα του φονικού νέου ιού στην κεντρική χώρα είπε ότι και ο ίδιος μολύνθηκε.

Ο Ουάνγκ Γκουανγκφά, που ηγείται της Μονάδας Πνευμονικής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Πεκίνου Peking University First Hospital, ήταν μεταξύ των ειδικών που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επισκέφθηκαν την Ουχάν, όπου ανακαλύφθηκε ο ιός.

«Μου έγινε διάγνωση και η κατάστασή μου είναι καλή» είπε σήμερα ο Ουάνγκ στο Kong's Cable TV, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για το ενδιαφέρον τους.

Ο απολογισμός των νεκρών από το στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων, ανέρχεται ως σήμερα σε έξι, με τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 300. Δεκαπέντε μέλη ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των κρουσμάτων.

Ο Ουάνγκ, που διεξήγαγε έρευνες για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2003, εξήγησε ότι λαμβάνει θεραπεία και θα κάνει εμβόλιο σύντομα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προσώπων που έχουν μολυνθεί.

«Δεν θέλω να δίνεται από όλους πολλή προσοχή στην κατάστασή μου» επισήμανε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ουάνγκ διαβεβαίωνε κρατικά ΜΜΕ, στις 10 Ιανουαρίου, ότι η επιδημία φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα και ορισμένους να έχουν πάρει εξιτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ελληνική Ιστορία

Και εμένα τώρα που το φτωχό μου το μυαλό σκέφτεται, ότι οι σχέσεις ΗΠΑ Κίνας είναι λίγο περίεργες με τους δασμούς στα προϊόντα της, το ότι η κινα έχει αλματώδης ανάπτυξη με δείκτες Οικονομίας στα ύψη, και εντελώς τυχαία σε λίγες μέρες έχει εορταστικές εκδηλώσεις που θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, εμφανίζεται νέος ιός σε πόλη που συνδέεται με όλο τον κόσμο,και θα εξαπλωθεί άνετα, εμένα γιατί πάει το μυαλό μου σε δημιουργία ιού σε εργαστήριο και τοποθέτηση στην πόλη αυτή? Αμερικανιες δηλαδή. Για να δούμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης