Τραμπ κατά Τούνμπεργκ στο Νταβός: «Απορρίπτουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες»

Τραμπ κατά Τούνμπεργκ στο Νταβός: «Απορρίπτουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες»

Μπηχτές κατά της Γκρέτα και εγκώμια για την εξωτερική και οικονομική πολιτική του από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ - Προεκλογική... η ομιλία Τραμπ από το βήμα του Φόρουμ

trump_forum
Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς, λίγες ώρες μετά τις καυστικές δηλώσεις της διάσημης ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ ότι οι ηγέτες «δεν κάνουν τίποτα» για το κλίμα, ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δυναμικά στην αντεπίθεση.

Αναλύοντας το «πράσινο» όραμα των ΗΠΑ από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο ένοικος του Λευκού Οίκου ευλόγησε τα γένια του για την εξωτερική και οικονομική πολιτική του από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της χώρας.

Αναφερόμενος στη 17χρονη έφηβη, σύμβολο για την προστασία του κλίματος, Γκρέτα Τούνμπεργκ χωρίς να την κατονομάζει, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Πρέπει να απορρίψουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες. Δεν είναι καιρός για απαισιοδοξία. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Την ώρα που έκανε τις δηλώσεις ο Τραμπ, οι κάμερες ήταν στραμμένες στη Σουηδή έφηβη, το πρόσωπο της οποίας έδειχνε την δυσφορία της με αυτά που άκουγε από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου.



Κλείσιμο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία για δενδροφύτευση 1 τρισεκατομμυρίου δέντρων την επόμενη δεκαετία», μία πρωτοβουλία που ξεκινάει από το Νταβός», επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνοντας την... ευαισθησία του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, έπλεξε το εγκώμιο για την πολιτική του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει πάνω από επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τότε που εξελέγη στην προεδρία.

Για το Brexit, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία σημαντική εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον θέλει και εκείνος από την πλευρά του να το πετύχει.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε επίσης ότι πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες αντιπροσωπεύουν ένα νέο μοντέλο.

Η ομιλία του Τραμπ πραγματοποιείται αφότου ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας που συνήψαν, με την οποία αναμένεται να μπει τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

«Η σχέση μας με την Κίνα ποτέ δεν ήταν καλύτερη», είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης