Megxit: Πώς ο Χάρι και η Μέγκαν γλίτωσαν τον «υποβιβασμό»

Megxit: Πώς ο Χάρι και η Μέγκαν γλίτωσαν τον «υποβιβασμό»

H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος εξέτασαν σοβάρα το ενδεχόμενο να υποβιβάσουν Χάρι και Μέγκαν σε κόμη και κόμισσα αντίστοιχα - Ο Χάρι έφυγε για Καναδά για να συναντήσει τη σύζυγο και το παιδί τους

harry-meghan-arthro
Ακόμα πιο σκληρά φαίνεται ότι ήταν τα αρχικά σχέδια του παλατιού στη Βρετανία για το Megxit του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ οι οποίοι ναι μεν δεν θα αποκαλούνται με την προσφώνηση «αυτού και αυτής μεγαλειότητος» αλλά θα διατηρήσουν τον τίτλο δούκας και δούκισα του Σάσεξ έστω και μετά την αναγραφή του ονόματός τους όπως συνέβη με την Νταιάνα.

Σύμφωνα με την Evening Standard το πρώτο σενάριο τιμωρίας για το ζευγάρι ήταν η υποβίβασή τους σε κόμη και κόμισσα του Ντάμπαρτον, βάζοντας τους στο ίδιο επίπεδο με τον Έντουαρντ και την Σοφία, τον κόμη και την κόμισσα του Ουέσεξ.

«Ο τίτλος του Σάσεξ είναι ένας από τους αρχαιότερους στη βασιλική οικογένεια και είχε δοθεί στον Χάρι πριν από τον γάμο του με την Μέγκαν μαζί με άλλους τίτλους. Η αφαίρεσή του ήταν ένα ενδεχόμενο που εξετάστηκε σοβαρά και συζητήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά πληροφορίες αυτό που βάρυνε στην απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Καρόλου να μην προχωρήσουν στην υποβάθμιση ήταν η εικόνα της «μικρότητας» που θα σχηματιζόταν στην κοινή γνώμη για μια τέτοια κίνηση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τα δημοσιεύματα αυτά, πάντως, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις για ενδεχόμενες νομικές δυσκολίες στην προσπάθειά τους για οικονομική ανεξαρτησία δεν φαίνεται να πτοούν τον Χάρι και την Μέγκαν που προχωρούν τα βήματά τους στον Καναδά.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Χάρι έφυγε από τη Βρετανία για να συναντήσει τη σύζυγό του και τον γιό τους, Άρτσι, στον Καναδά.

Ο Χάρι επιβιβάστηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε πτήση με προορισμό το Βανκούβερ το απόγευμα της Δευτέρας αφού πρώτα παραβρέθηκε σε μια συνάντηση επενδυτών Βρετανίας-Αφρικής στο Λονδίνο, την τελευταία επίσημη υποχρέωσή του ως «εργαζόμενο» μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph.

«Η αναχώρηση αυτή αποτελεί μια συμβολική κίνηση δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την αφαίρεση των επίσημων τίτλων των Σάσεξ» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Τα βρετανικά μέσα «διαβάζουν» την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ως μια κίνηση ισχυροποίησης του θεσμού της μοναρχίας στη Βρετανία με τη δημιουργία ενός «δρόμου» για άλλους γαλαζοαίματους που στο μέλλον θα επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο με τον Χάρι και την Μέγκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης