Μεξικό: Ήχησαν οι σειρήνες και εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε άσκηση προσομοίωσης σεισμού

Μεξικό: Ήχησαν οι σειρήνες και εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε άσκηση προσομοίωσης σεισμού

Την 19η Σεπτεμβρίου του 2017, το κεντρικό τμήμα της χώρας συγκλονίστηκε από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών με 369 νεκρούς

000_1O13T7
Εκατομμύρια Μεξικανοί συμμετείχαν σε πανεθνική άσκηση προσομοίωσης ενός ισχυρού σεισμού, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, η οποία πλήττεται συχνά από σεισμικές δονήσεις.

000_1O12W2
000_1O13TA
000_1O13TD


Στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) οι σειρήνες ήχησαν κηρύσσοντας έναν «ψεύτικο συναγερμό», με στόχο να δοκιμαστούν στην πράξη οι διαδικασίες εκκένωσης στην περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πολίτες, ιδίως στην πρωτεύουσα όπου υπάρχουν πολλοί ουρανοξύστες, διέθεταν λιγότερο από ένα λεπτό για να βρουν ασφαλές μέρος, προτού γίνουν αισθητοί οι πρώτοι μετασεισμοί.

Σε έναν ουρανοξύστη με γραφεία, οι διασώστες έκαναν προσομοίωση εκκένωσης από τα παράθυρα του κτιρίου και βάσει του σεναρίου άνθρωποι κρέμονταν από καλώδια, ενώ σε άλλα δημόσια κτίρια, όπως το προεδρικό μέγαρο ή το Ανώτατο Δικαστήριο, οι εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τα γραφεία τους για να συγκεντρωθούν σε ασφαλή σημεία, που τους είχαν υποδείξει οι αρχές.

Κλείσιμο
Στη λεωφόρο Paseo de la Reforma, στην καρδιά της πόλης του Μεξικού, όπου βρίσκονται οι υψηλότεροι ουρανοξύστες της πόλης, πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και συγκροτήματα γραφείων, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο και συγκεντρώθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ τους συνόδευαν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η Μαρία ντελ Κάρμεν Μπαουτίστα, μια υπάλληλος 55 ετών, υποδύθηκε ότι είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Αμέσως, μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε είναι η πρώτη για το 2020. Οι περισσότεροι σεισμοί στο Μεξικό σημειώνονται στις ακτές του Ειρηνικού, όπως έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1985 (8,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ με περισσότερους από 10.000 νεκρούς στη χώρα).

Την 19η Σεπτεμβρίου του 2017, το κεντρικό τμήμα της χώρας συγκλονίστηκε από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών με 369 νεκρούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης