Ρουμανία: Δεύτερο κρούσμα γρίπης πτηνών σε αγρόκτημα στο Μαραμούρες

Ρουμανία: Δεύτερο κρούσμα γρίπης πτηνών σε αγρόκτημα στο Μαραμούρες

Στις 14 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκε στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα στο βόρειο τμήμα της χώρας

romania
Νέα εστία γρίπης των πτηνών επιβεβαιώθηκε στην ίδια εμπορική εκμετάλλευση πουλερικών στην περιφέρεια Μαραμούρες, όπου στις 14 Ιανουαρίου 2020 εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Ρουμανία, ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Υγιεινής Κτηνιατρικής και Ασφάλειας Τροφίμων της Ρουμανίας (ANSVSA), σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 14 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκε στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Επρόκειτο για το πρώτο κρούσμα του είδους εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, όπως είχε ανακοινώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ).

Από τον ιό πέθαναν 11.190 πτηνά από συνολικά 18.699 στην περιοχή Μαραμούρες, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και την Ουγγαρία, ανακοίνωσε ο ΟΙΕ, ο οποίος εδρεύει στο Παρίσι, επικαλούμενος μια έκθεση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Ρουμανίας. Τα υπόλοιπα θανατώθηκαν, πρόσθεσε ο Οργανισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης