Γαλλία προς ΗΠΑ: Στηρίξτε τον παγκόσμιο «ψηφιακό φόρο»

21638556

Το Παρίσι προειδοποιεί την Ουάσινγκτον για τον κίνδυνο εθνικών φόρων στις ψηφιακές εταιρείες – Στο Νταβός η γαλλική πλευρά θα επιδιώξει να άρει την απειλή δασμών σε γαλλικά προϊόντα 

Τους νέους διεθνείς κανόνες για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών στηρίζει η Γαλλία, που προειδοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αν δεν τους αποδεχθεί, δημιουργεί τον κίνδυνο εξάπλωσης των εθνικών φόρων σε κολοσσούς της τεχνολογίας.

Η γαλλική κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ θα επιδιώξει στο Νταβός τη δέσμευση των ΗΠΑ στη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και πιέζει επίσης την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών στη γαλλική σαμπάνια, τα γαλλικά τυριά και τις τσάντες πολυτελείας που σχεδιάζει ως αντίποινα στον ‘ψηφιακό’ φόρο του Παρισιού.

Η συμφωνία σε μια καθολική φορολογική πρόταση που εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι κοντά, δήλωσε ο Λεμέρ, αλλά η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το «τελικό βήμα» για να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό.

«Η πρόταση στο τραπέζι είναι η σωστή λύση. Δεν είμαστε μακριά από μια συμφωνία», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνομιλίες με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. «Ζητάμε από τους Αμερικανούς φίλους μας να κάνουν το τελικό βήμα τις επόμενες ημέρες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης