Αλβανία: Προχωρά στην απέλαση δυο Ιρανών διπλωματών

Αλβανία: Προχωρά στην απέλαση δυο Ιρανών διπλωματών

Η κυβέρνηση της χώρας τους χαρακτήρισε ανεπιθύμητους

albania
Η Αλβανία προχωρά στην απέλαση δυο Ιρανών διπλωματών, τους οποίους χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους».

Ο λόγος για τους Mohammad Ali Arz Peimanemati και Seyed Ahmad Hosseini Alast, οι οποίοι θα απομακρυνθούν άμεσα από τη χώρα.

Παράλληλα, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους Αλβανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή.

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές της γειτονικής χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στον καταυλισμό όπου στεγάζονται μουτζαχεντίν από το 2013, μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η απέλαση των διπλωματών έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ που δήλωσε ότι «υπάρχει μία πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Στον κ. Χαμενεΐ απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε ότι «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία χωρίς προηγούμενο διαβολική δικτατορία». Ο κ. Μέτα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Αλβανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, όπως σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης