ΗΠΑ: Η επίθεση εναντίον του Σουλεϊμανί ήταν νόμιμη

ΗΠΑ: Η επίθεση εναντίον του Σουλεϊμανί ήταν νόμιμη

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ

time-100-2017-qasem-soleimani
Η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί συνεχίζεται. Το κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ προτάσσει συνεχώς επιχειρήματα που να δικαιολογούν την προκλητική, για πολλούς, απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σαφώς είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ.

Όπως τόνισε, ο Λευκός Οίκος ο πλανητάρχης είχε διαβουλεύσεις με το υπουργείο του πριν από την επιδρομή εναντίον του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή.

Ο Μπαρ τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Σουλεϊμανί ήταν ένας «νόμιμος στρατιωτικός στόχος» και πως η επιδρομή ήταν μια «νόμιμη ενέργεια αυτοάμυνας».

Τραμπ: Δεν έχει σημασία εάν ο Σουλεϊμανί αποτελούσε απειλή

Με οργισμένο ύφος ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνεται για ακόμη μια φορά της απόφασής του να δώσει εντολή για τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο στρατηγός αποτελούσε επικείμενη απειλή για τις ΗΠΑ, επισήμανε όμως ότι αυτό δεν είναι σημαντικό δεδομένου του παρελθόντος του.

Κλείσιμο
«Τα ΜΜΕ των Ψευδών Ειδήσεων και οι Δημοκρατικοί Εταίροι τους εργάζονται σκληρά για να καθορίσουν εάν η μελλοντική επίθεση που θα εξαπέλυε ο τρομοκράτης Σουλεϊμανί ήταν «επικείμενη» ή όχι και εάν η ομάδα μου συμφωνούσε», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης