ΗΠΑ: Τζέιν Φόντα, Χόακιν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν ένωσαν τις φωνές τους με διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Τζέιν Φόντα, Χόακιν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν ένωσαν τις φωνές τους με διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον - Συνελήφθη η Τζέιν Φόντα

PRC_118281700
Στο πλευρό της Τζέιν Φόντα στάθηκαν οι αστέρες του Χόλιγουντ Χοακίν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν, σε διαδήλωση που έγινε χθες, Παρασκευή, έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ, ζητώντας άμεση δράση για την κλιματική κρίση.

«Η κλιματική κρίση κάνει το έθνος μας και όλα τα έθνη λιγότερο ασφαλή», είπε η Φόντα, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο, καθώς επευφημήθηκε από ένα πλήθος που ανάμεσά τους ήταν και ο Σιν.

Μίλησε επίσης για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια βοσκοτόπων και προκάλεσαν τουλάχιστον 27 θανάτους.

Στο Σίδνεϊ νωρίτερα την Παρασκευή, χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές ζήτησαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Joaquin Phoenix And Martin Sheen Join Jane Fonda's Climate Change Protest | NBC News


Την περασμένη εβδομάδα, ο Φοίνιξ χρησιμοποίησε την ομιλία του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2020 - όπου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία- για να καλέσει τους ανθρώπους να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επέστρεψε στο θέμα χθες στη διαδήλωση: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».

Σημειώνεται ότι στο τέλος της διαδήλωσης, η Τζείν Φόντα, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, συνελήφθη για ακόμα μια φορά. 
Κλείσιμο
000_1LX44W
000_1NL9T4
000_1NL9TR
000_1NL9UI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης