Επιβεβαιώνει η Λευκωσία: Μονάδα ειδικής δύναμης των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στην Κύπρο

Επιβεβαιώνει η Λευκωσία: Μονάδα ειδικής δύναμης των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στην Κύπρο

Πρόκειται για τη μονάδα ταχείας ανταπόκρισης - Αποστολή της θα είναι η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη

USA-POWER
Η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως η ικανοποίηση του αιτήματος των ΗΠΑ για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης για εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή και Αμερικανών πολιτών, εφόσον προκύψει ανάγκη, δημιουργεί πρόβλημα σε σχέση με την ασφάλεια του νησιού, αφού είναι ξεκάθαρο πως το αίτημα που υποβλήθηκε αφορά μια επιχείρηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δήλωσε αρμόδια πηγή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, η ίδια πηγή υπογράμμισε πως το αίτημα των ΗΠΑ δεν αφορά, σε καμία περίπτωση, τη χρήση της Κύπρου ως ορμητηρίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το αίτημα που υποβλήθηκε προληπτικά αφορά καθαρά μια ανθρωπιστική επιχείρηση και για αυτό και ικανοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής μας, σημείωσε η αρμόδια πηγή.

Επεσήμανε ακόμη πως λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, η Κύπρος είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση πληθυσμού σε περιπτώσεις κρίσεων, όπως έγινε με την περίπτωση του πολέμου στον Λιβάνο το 2006.

Είναι για αυτό που γίνονται και σχετικές ασκήσεις με διάφορες χώρες, επεσήμανε η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως «αυτά που λέμε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιπτώσεις κρίσεων δεν μένουν στα χαρτιά αλλά τα αποδεικνύουμε έμπρακτα όταν μας το ζητήσει μια χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης