Τουρκία: 35 στρατιωτικοί έχουν σταλεί στη Λιβύη σύμφωνα με τον Ερντογάν

Τουρκία: 35 στρατιωτικοί έχουν σταλεί στη Λιβύη σύμφωνα με τον Ερντογάν

«Οι στρατιώτες δεν θα συμμετέχουν σε μάχες - Θα έχουμε ρόλο συντονιστή» φέρεται να ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύφωνα με τη Hurriyet

erdogan_4
Στην αποστολή 35 στρατιωτικών στη Λιβύη έχει προχωρήσει ήδη η Τουρκία, για την υποστήριξη της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης τγς Τρίπολης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί δεν θα συμμετέχουν σε μάχες.

«Η Τουρκία θα αναλάβει έναν ρόλο συντονιστή. Οι στρατιώτες δεν θα συμμετέχουν σε μάχες», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την Hurriyet.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η τουρκική βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη για τη στήριξη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας απέναντι στις πιέσεις που δέχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Μάλιστα, ο Ερντογάν επισήμανε την Κυριακή ότι η ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την έγκριση του κοινοβουλίου. «Οι στρατιώτες που θα σταλούν δεν θα λάβουν μέρος στις μάχες», σημείωσε, τη στιγμή που άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι το προσωπικό που πηγαίνει στη Λιβύη θα «συμβουλεύει» και «θα εκπαιδεύει» τον στρατό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης