ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί με επιθέσεις το Ισραήλ και τους συμμάχους των ΗΠΑ

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί με επιθέσεις το Ισραήλ και τους συμμάχους των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει στρέψει πυραύλους προς το Ντουμπάι και τη Χάιφα - Οι Φρουροί της Επανάστασης κάλεσαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα όλες τις δυνάμεις τους από την ευρύτερη περιοχή

iran_1
Επιβεβαιώθηκε απόλυτα η πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ περί επικείμενης επίθεσης του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους, μετά τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε ο αμερικανικός στρατός την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, με θύμα τον επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αμέσως μετά την κηδεία του Ιρανού στρατηγού, ο ιρανικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σε δύο αμερικανικές εγκαταστάσεις στο έδαφος του Ιράκ, προκαλώντας συναγερμό στην Ουάσιγκτον και στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, η Τεχεράνη ετοιμάζεται για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς τόσο σε άλλους αμερικανικούς στόχους, όσο και στο Ισραήλ, αλλά και στους συμμάχους των Αμερικανών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τεχεράνη διεμήνυσε πως αν η χώρα δεχθεί επίθεση με βόμβες, προφανώς από τις ΗΠΑ, θα εξαπολύσει εκτεταμένη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στη Χάιφα του Ισραήλ.

Παράλληλα, οι Φρουροί της Επανάστασης κάλεσαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις από το σύνολο της περιοχής και όχι μόνο από το Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης