Εντυπωσιακή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με 52 αεροπλάνα F-35 - Δείτε βίντεο

Εντυπωσιακή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με 52 αεροπλάνα F-35 - Δείτε βίντεο

Η άσκηση περιελάμβανε διαδοχικές απογειώσεις των αμερικανικών μαχητικών από βάση στη Γιούτα

f-35drill
Μια εντυπωσιακή άσκηση με την διαδοχική απογείωση 52 μαχητικών F-35 πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στη Γιούτα.

Πριν την απογείωσή τους τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν τον λεγόμενο «elephant walk», όπως είναι η ονομασία της διάταξης που είχαν στο αεροδρόμιο από το οποίο ξεκίνησαν οι πτήσεις.

«Η σημερινή άσκηση αποτελεί την κατάληξη δουλειάς τεσσάρων ετών καθώς πριν από τέσσερα χρόνια αποκτήσαμε τα πρώτα F-35» δήλωσε ο υποδιοικητής της Active Duty 388th πτέρυγας μάχης.



Όπως σημειώνει το FoxNews μπορεί οι εκπρόσωποι της βάσης στη Γιούτα να δηλώνουν ότι η άσκηση είχε σχεδιαστεί εδώ και μήνες αλλά δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή εξαιρετικής έντασης στις σχέσεις Ιραν-ΗΠΑ.

«Είμαστε σε πλήρη δυνατότητα πολέμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του λογαριασμού της μονάδας στην οποία ανήκει ένα τμήμα των 53 τα F-35.



Κλείσιμο
Στον λογαριασμό της δεύτερης μονάδας στην οποία υπάγονται τα F-35 αναφέρεται ότι «είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης