Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ εκδίδει προειδοποίηση για τη Μέση Ανατολή
Δεν κάνει καμιά αναφορά στη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού Κασέμ Σουλεϊμανί
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για τις «αυξημένες εντάσεις» στη Μέση Ανατολή και υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο επιθέσεων με πυραύλους.
Η προειδοποίηση ασφαλείας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας και σε αυτήν του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν κάνει καμιά αναφορά στη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα, ούτε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή οργάνωση.
Με τίτλο «Αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή», η ανακοίνωση προειδοποιεί για πιθανούς «κινδύνους για την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό», προσθέτοντας: «Για προληπτικούς λόγους, η πρεσβεία ενθαρρύνει έντονα τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να αυξήσουν την προσοχή τους για την ασφάλειά τους, καθώς συμβάντα που αφορούν την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με ρουκέτες, λαμβάνουν συχνά χώρα χωρίς προειδοποίηση».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας