Λονδίνο και Βαγδάτη συμφωνούν για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
Ο Τζόνσον είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρακινό ομόλογό του Άντελ Άμπντουλ Μάχντι
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε με τον Ιρακινό ομόλογό του Άντελ Άμπντουλ Μάχντι ότι είναι αναγκαία η αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
«Οι ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη για την αποκλιμάκωση της έντασης μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί (του ηγέτη της ιρανικής Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης) και συμφώνησαν να συνεργαστούν» για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον.
«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αταλάντευτη προσήλωση της Βρετανίας στη σταθερότητα και την εθνική κυριαρχία του Ιράκ και επισήμανε τη σημασία του συνεχιζόμενου αγώνα εναντίον της κοινής απειλής που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος», προστίθεται στο κείμενο αυτό.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.