Η Αυστραλία στις φλόγες: Η πύρινη κόλαση από δορυφόρο - Δείτε φωτογραφίες

Η Αυστραλία στις φλόγες: Η πύρινη κόλαση από δορυφόρο - Δείτε φωτογραφίες

Στους 25 οι νεκροί - Η βροχή βοηθά το έργο των πυροσβεστών  - 3000 έφεδροι του στρατού συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, διανομής τροφίμων και καυσίμων στις πληγείσες περιοχές - Δείτε δορυφορικές φωτογραφίες από την σύλληπτη καταστροφή

aystralia-arthro
Οι αξιωματούχοι στην Αυστραλία εκμεταλλεύθηκαν σήμερα μια ανάπαυλα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους και να απομακρύνουν πολίτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ημέρες.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα που σημειώνεται ελαφρά βροχή και δροσεροί άνεμοι, υπήρξε μια σχετική ανακούφιση από τις φλόγες που έχουν κατακάψει δύο πολιτείες της Αυστραλίας, όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν και πάλι ευνοώντας τις πυρκαγιές.



000_1NE0NA


Κλείσιμο
Έφεδροι του στρατού έχουν αναπτυχθεί σήμερα στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των εφέδρων του στρατού, με 3.000 να καλούνται να συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, διανομής τροφίμων και καυσίμων στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου σήμερα οι Αυστραλοί πυροσβέστες, με την υποστήριξη συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ελπίζουν να καταφέρουν να εκμεταλλευθούν τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και τη σχετική πτώση της θερμοκρασίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.



000_1ND52B


Δορυφορικές φωτογραφίες από την σύλληπτη καταστροφή


Το τελευταίο 48ωρο, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα – χάρτης της Αυστραλίας στην οποία αποτυπώνονται τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιών. Παρότι δεν πρόκειται για πραγματική λήψη από δορυφόρο, η εικόνα σοκάρει καθώς βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της NASA για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.


Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο ενός 71χρονου άνδρα στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος αγνοείτο από τις 31 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 25.

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Μεγαλύτερος κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας αυτής, με θερμό καιρό», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.



Οι αρχές έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που παρέμεναν επί ημέρες παγιδευμένοι από τις πυρκαγιές σε παράκτιες πόλεις.

«Επικεντρωνόμαστε στο ανθρώπινο κόστος και το κόστος ανοικοδόμησης των ζωών των ανθρώπων», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από την Καμπέρα, αφού ανακοίνωσε την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας σε διάστημα δύο ετών στη νεοσυσταθείσα Εθνική Υπηρεσία Ανασυγκρότησης από τις Πυρκαγιές.

Η εποχή των πυρκαγιών στην Αυστραλία ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, από τον Σεπτέμβριο, και είναι πολύ πιο έντονη έπειτα από τρία χρόνια ξηρασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης