Δολοφονία Σουλεϊμανί: Επικρίσεις Πομπέο προς Ευρωπαίους - «Δεν φάνηκαν και τόσο χρήσιμοι»

Pompeo: Trump 'fully prepared' to take military action against NATO ally Turkey

«Oι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτό που κάναμε, αυτό που οι Αμερικανοί έκαναν, επέτρεψε επίσης να σωθούν ζωές στην Ευρώπη», υπογραμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επέκρινε τους Ευρωπαίους ότι δεν ήταν «τόσο χρήσιμοι» όσο θα έπρεπε να είναι σε σχέση με την υπόθεση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Ιράκ.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες, Παρασκευή, από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Πομπέο εξήγησε ότι ήταν σε τηλεφωνική επαφή με ηγέτες από όλο τον κόσμο για να μιλήσει μαζί τους γι αυτή την επίθεση που έχει προκαλέσει την οργή των Ιρανών.

«Μίλησα με τους εταίρους μας στην περιοχή για να τους εξηγήσω αυτό που πράτταμε, γιατί το πράτταμε και να ζητήσω τη βοήθειά τους. 'Ολοι τους ήταν φανταστικοί», είπε.

«Αλλά οι συνομιλίες μας με τους εταίρους μας σε άλλα μέρη δεν ήταν το ίδιο καλές. Ειλικρινά, οι Ευρωπαίοι δεν ήταν τόσο χρήσιμοι όσο ήλπιζα πως θα ήταν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο, «οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτό που κάναμε, αυτό που οι Αμερικανοί έκαναν, επέτρεψε επίσης να σωθούν ζωές στην Ευρώπη».

«Είναι κάτι θετικό για όλο τον κόσμο και καλούμε τον καθένα ανά τον κόσμο να στηρίξει την ενέργεια των ΗΠΑ προκειμένου η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να συμπεριφερθεί απλά ως μια κανονική χώρα», πρόσθεσε ο Πομπέο.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι ο στρατηγός Σουλεϊμανί προετοίμαζε «βίαιες ενέργειες» που είχαν στόχο κυρίως Αμερικανούς.

Σημαίνουσα προσωπικότητα για την άσκηση επιρροής του Ιράν στη Μέση Ανατολή, ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε, όπως και ένας ανώτατος φιλοϊρανός Ιρακινός αξιωματούχος, σε επίθεση με αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Με σημαντική εξαίρεση το Ισραήλ, το οποίο υποστήριξε τους Αμερικανούς, η πλειονότητα των ηγετών παγκοσμίως, κυρίως των Ευρωπαίων, εξέφρασε ανησυχία μετά την επίθεση καλώντας σε «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Φώφη Μαγκούτα

Καρδούλα μου , όταν μας φέρνεις αποκλειστικά Εβραίους Πρεσβεις και μας εξουθενώνεις ένα-έναν από μας είναι αδύνατον να σε βοηθήσουμε , γιατί δε μπορούμε ούτε τον εαυτό μας να βοηθήσουμε ! Για τους απατεώνες του Ισραήλ , επιλέξατε να καταστρέψετε τη Χριστιανική Ευρώπη - ποιός θα σε βοηθήσει , ρε Πομπέε ;

Όχι μόνο το Ισραήλ

Αλλά και η Σαουδική Αραβία στήριξε ανοικτά την αμερικανική επίθεση, δημοσιογράφε. Άσε τις εντυπώσεις κατά μέρος και αποτύπωσε την πραγματικότητα. Με εξαίρεση...

Θοδ

Η Ευρώπη μέχρι να καταλάβει πως προστατεύετε η Δημοκρατία και πως εξασφαλίζεται η Ειρήνη και ασφάλεια θα φτάσουν όλοι η απολίτιστη και αγράμματη ισλαμιστές στο κέντρο της Ηπείρου μας. Δυστυχώς έτσι είναι για να έχεις Ειρήνη και ευημερία πρέπει να καταπολεμάς το κακό και της ιδεολογίες που θέλουν να σε καταστρέψουν και να σε κάνουν όπως η ίδιοι τους. Η Αμερική είναι η μόνη που ανάλαβαν αυτή την ευθύνη και για αυτό είναι εύκολο για αρκετούς άσχετους να την επικρίνουν για αυτό. Από τότε που η Αμερική αποτραβήχτηκε έστω και λίγο από τον ρόλο της Παγκόσμιας αστυνομίας, είδαμε το χάος που επικρατεί! Για αυτό η θα αναλάβουμε και εμείς αυτό που πρέπει η θα μας φάνε.

Καλά

Αν θες αγράμματους και απολίτιστους πήγαινε να ψάξεις στους οπαδούς του Τραμπαρίφα. Πολλοί οπαδοί του Ισλάμ είναι βαθύτατα μορφωμένοι.

Θοδ

Η Ευρώπη μέχρι να καταλάβει πως προστατεύετε η Δημοκρατία και πως εξασφαλίζεται η Ειρήνη και ασφάλεια θα φτάσουν όλοι η απολίτιστη και αγράμματη ισλαμιστές στο κέντρο της Ηπείρου μας. Δυστυχώς έτσι είναι για να έχεις Ειρήνη και ευημερία πρέπει να καταπολεμάς το κακό και της ιδεολογίες που θέλουν να σε καταστρέψουν και να σε κάνουν όπως η ίδιοι τους. Η Αμερική είναι η μόνη που ανάλαβαν αυτή την ευθύνη και για αυτό είναι εύκολο για αρκετούς άσχετους να την επικρίνουν για αυτό. Από τότε που η Αμερική αποτραβήχτηκε έστω και λίγο από τον ρόλο της Παγκόσμιας αστυνομίας, είδαμε το χάος που επικρατεί! Για αυτό η θα αναλάβουμε και εμείς αυτό που πρέπει η θα μας φάνε.

πέρα από τα άκρα

Το άκρον άωτον της ψευτιάς και της υποκρισίας έχει ξεπεράσει προ πολλού η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου Τραμπ. Δαιμονοποιεί το Ιράν ως δήθεν κίνδυνο για την Ευρώπη, και ταυτόχρονα πλασάρει ως δήθεν "παράγοντα ασφαλείας" την... Τουρκία. Κατηγορεί τον δολοφονηθέντα Ιρανό στρατηγό ότι έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα, και αθωώνει πανηγυρικά τον Ερντογάν ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις σφαγές χιλιάδων Κούρδων αλλά και Σύρων. Τολμάει και λέει ο Τραμπ, με τεράστιο θράσος, ότι ο φίλος του Ερντογάν είναι "σωστός και σώφρων ηγέτης" !!! Τελικά, αυτό που έκανε η κυβέρνηση του Τραμπ είναι ξεκάθαρα μία ντροπιαστική δολοφονία. Έναν στρατηγό τον σκοτώνεις στο πεδίο της μάχης και όχι ύπουλα στον δρόμο.

@

Ο αγαπημένος σου στρατηγός ήταν στο πεδίο της μάχης, βρίσκονταν σε ξένη επικράτεια χωρίς επίσημη άδεια προερχόμενος από κράτος που καθημερινά απειλεί τους πάντες! Ένα κράτος που εχει εξτρεμιστες παπάδες για ηγετες, οι οποίοι καταδυναστεύουν έναν μεγάλο και περήφανο Λαό, τον Λαό του Ιράν! Το κράτος που υπηρετούσε ο αγαπημένος σου έχει σαν αυτοσκοπό την δολοφονία εκατομμυρίων συνανθρώπων, επαναλαμβάνοντας καθημερινά ότι θα εξαφανίσει με κάθε κόστος ένα άλλο κράτος από το πρόσωπο του πλανήτη! Οι παπάδες που εκτοξεύουν (και εφαρμόζουν) απειλές είναι οι «καλοί» της ιστορίας, ο «κακός» είναι ο βαψομαλλιάς! το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στα παιδιά σου είναι να μεγαλώσουν σε θεοκρατικό καθεστώς που θα τους απαγορευει τα πάντα, εκτός βέβαια εάν ο μπαμπακουλης (εσυ) είναι καντηλανάφτης αυτού του καθεστώτος και τα παιδάκια του θα μπορούν να εμφανίζονται με πορσε και Φεράρι, ενώ ο λαουτζίκος θα τους προσκυνά... είσαι σε καλό δρόμο, τα παιδάκια σου θα στο ανταποδώσουν το καλό 🤦‍♂️

Ναι μεν , αλλά !

Ναι μέν η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είναι αλλοπρόσαλλη , αλλά και οι Ευρωπαίοι είναι απαράδεκτοι , κοντόφθαλμοι και παρακμιακοί !

Μακρόν για αυτοκράτορας της Ευρώπης

Θέλουμε ευρωπαϊκό στρατό με ευρωπαϊκή ομοσπονδία μακριά από το ΝΑΤΟ

αφιλότιμος

ε να εμάς τι θέλεις εσύ γερμανοτσόλι. να προσέχει ο κούλης ο υδραυλικούλης, όχι πολύ φίλημα στην κατουρημένη ποδιά των γερμανών, είδες τι μπορεί να πάθει όποιος πάει κόντρα. να σου θυμίσω και την περιπέτεια του Βούδα; παρακαλούσε άρον άρον να παραδώσει την νουδουλα. να σου θυμίσω πως τελείωσε μέσα σε ένα μήνα ο Χριστόδουλος; υπάρχουν μόνο οι Αγγλοαμερικάνοι και οι Ρώσοι, αυτό από εποχής Μέτερνιχ. οι γάλλοι σου τέλειωσαν, μη κρύβεσαι πίσω από το σάβανο τους γερμανομαϊμού. πάντως γελάσαμε, γράφε τέτοια γραφικά.

Δεν είμαστε χρήσιμοι

Μα δεν δουλεύουμε για σας, κύριε...Αυτό δεν μας έμαθε ο Τραμπ; καθένας για πάρτη του.

Γιαννης

Να δώσετε όσα χρωστάτε από το 47 και δώθε ζητιάνοι ευρωπαιοι

Ευρωπαίος

Για τα συμφέροντα τρίτης χώρας οι ΗΠΑ έχουν αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες τις πληρώνει η Ευρώπη. Το Ιράν δεν τράβαγε κανένα ζόρι με εμάς, άλλοι έχουν πρόβλημα μαζί του. Το μόνο καλό που έκανε ο Ομπάμα ήταν η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν κι ήρθε ο Τράμπ και οι εντολείς του να την ξηλώσουν!

Giannis

Μόνο άχρηστοι? Ισλαμοκουμμουνιστες όλη η ευρωπη

marios

+1

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης