Δολοφονία Σουλεϊμανί - Τραμπ: Το Ιράν εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια το Ιράκ

Δολοφονία Σουλεϊμανί - Τραμπ: Το Ιράν εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια το Ιράκ

Νέο tweet του πλανητάρχη - «Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς», υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Διαδοχικές οι απειλές από το Ιράν - Η Τεχεράνη απευθυνόμενη στην Ουάσινγκτον κάνει λόγο για «σκληρή εκδίκηση» 

usa_tramp
Σε αλλεπάλληλα tweets επιδίδεται τις δραματικές αυτές ώρες αγωνίας ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Ξένα μέσα ενημέρωσης δεν λησμονούν, πάντως, τις προ επτά ετών δηλώσεις του με τις οποίες κατηγορούσε τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι σχεδιάζει επίθεση στο Ιράν για να φανεί «σκληρός». 

Αυτή τη φορά πλανητάρχης έγραψε τα εξής:  «Οι ΗΠΑ καταβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια δισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράκ, σε ετήσια βάση. Το γεγονός αυτό βρίσκεται πάνω από όλα όσα έχουμε κάνει γι'αυτούς. Οι άνθρωποι του Ιράκ δεν θέλουν να κυριαρχούνται και να ελέγχονται από το Ιράν, τελικά όμως αυτή είναι η επιλογή τους. Τα τελευταία 15 χρόνια το Ιράν έχει κερδίσει περισσότερα...και περισσότερα όσον αφορά στον έλεγχο του Ιράκ. Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι χαρούμενοι με το γεγονός αυτό. Δεν θα έχει ποτέ καλό τέλος!».


Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς»

Κλείσιμο
Ο Κασέμ Σουλεϊμανί, ο διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, σχεδίαζε να σκοτώσει «πολλούς Αμερικανούς», υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διέταξε την εξόντωσή του.

«Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο «χιλιάδων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου και «μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο ίδιο το Ιράν».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα έπρεπε να έχουν σκοτώσει τον Ιρανό υποστράτηγο «εδώ και χρόνια». Όπως έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, «μολονότι το Ιράν δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, ο Σουλεϊμανί ήταν μισητός» στη χώρα του και για αυτό οι Ιρανοί «δεν λυπούνται τόσο όσο οι ηγέτες τους θέλει να πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος».

Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα στέλνει μηνύματα για αποφυγή επεισοδίων, οι φόβοι για δραματική κλιμάκωση της κρίσης και βαριά αντίποινα είναι ορατοί.

Απειλές φτάνουν, μετά τον Ιρανό πρόεδρο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν για τον θάνατο του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Συγκεκριμένα, το Σώμα ορκίζεται «σκληρή εκδίκηση».

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης