Γεωπολιτικό θρίλερ ΗΠΑ – Ιράν: Άλμα 4% για το πετρέλαιο
Κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο έκανε άλμα κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι μετά από την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑπου διέταξε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και που σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατηγό στο Ιράκ. Η επίθεση αναζωπυρώνει τον φόβο σύγκρουσης στην πιο σημαντική περιοχή παραγωγής αργού στον κόσμο.
Οι ασιατικές αγορές είχαν ταραχώδες άνοιγμα και ασυνήθιστα ψηλούς τζίρους, καθώς η σοβαρότητα της επίθεσης κλόνισε τους επενδυτές σε όλο τον πλανήτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη έκαναν άλμα μεγαλύτερο του 4% σε επίπεδα που είχαν επαναληφθεί μόνο μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.