Γεωπολιτικό θρίλερ ΗΠΑ – Ιράν: Άλμα 4% για το πετρέλαιο
Κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο έκανε άλμα κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι μετά από την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑπου διέταξε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και που σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατηγό στο Ιράκ. Η επίθεση αναζωπυρώνει τον φόβο σύγκρουσης στην πιο σημαντική περιοχή παραγωγής αργού στον κόσμο.
Οι ασιατικές αγορές είχαν ταραχώδες άνοιγμα και ασυνήθιστα ψηλούς τζίρους, καθώς η σοβαρότητα της επίθεσης κλόνισε τους επενδυτές σε όλο τον πλανήτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη έκαναν άλμα μεγαλύτερο του 4% σε επίπεδα που είχαν επαναληφθεί μόνο μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.