Ο Πούτιν τάχθηκε κατά της απομάκρυνσης της σορού του Λένιν από το Μαυσωλείο

Ο Πούτιν τάχθηκε κατά της απομάκρυνσης της σορού του Λένιν από το Μαυσωλείο

«Δεν χρειάζεται να την πειράξουμε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος για τη σορό του Λένιν που βρίσκεται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

19411675
Αρνητικός στην απομάκρυνση της σορού του Βλαντιμίρ Λένιν από το Μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου.

«Σε ό,τι αφορά στην σορό του (Λένιν) κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται να την πειράξουμε» δήλωσε ο Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι θα πρέπει να παραμείνει στο Μαυσωλείο «σε κάθε περίπτωση όσο θα υπάρχουν στην χώρα μας παρά πολλοί άνθρωποι που συνδέουν την ύπαρξή της με την δική τους ζωή, με ορισμένα επιτεύγματα του παρελθόντος, της σοβιετικής περιόδου».

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Σοβιετική Ένωση συνδέεται άρρηκτα με το όνομα του Βλαντίμιρ Λένιν. «Είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αυτό. Για ποιο λόγο (να το κάνουμε), πρέπει να απλά να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να αναπτυχθούμε ενεργά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στον ρόλο του Λένιν στην ρωσική ιστορία, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κατά την δική του εκτίμηση «δεν ήταν κρατικός παράγοντας, αλλά επαναστάτης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης