ΗΠΑ: Συμβιβασμός $120.000 με Μουσουλμάνα που έβγαλε τη χιτζάμπ για να τη φωτογραφίσουν οι αρχές

ΗΠΑ: Συμβιβασμός $120.000 με Μουσουλμάνα που έβγαλε τη χιτζάμπ για να τη φωτογραφίσουν οι αρχές

Η 57χρονη γυναίκα είχε συλληφθεί μετά την έκδοση εντάλματος από δικαστή γιατί δεν παρουσιάστηκε σε δίκη για τροχαία παράβαση την ώρα που μετέφερε την κόρη της σε νοσοκομείο

woman-hij
Σε συμβιβασμό ύψους 120.000 δολαρίων ήρθε μια Μουσουλμάνα με τις αρχές της Μινεσότα μετά την μήνυση που κατέθεσε υποστηρίζοντας ότι υποχρεώθηκε να βγάλει τα ρούχα της και την χιτζάμπ από το κεφάλι της προκειμένου να την φωτογραφίσουν οι αστυνομικοί για μια κλήση της τροχαίας.

Η 57χρονη Αίντα Σαιέφ αλ Καντί χαρακτήρισε όσα συνέβησαν σε φυλακή της επαρχείας Ράμσεϊ τον Αύγουστο του 2013 ως «την πιο ντροπιαστική και επώδυνη εμπειρία της ζωής μου».

«Αυτό που ήξερα ήταν ότι δεν ήθελα άλλη Μουσουλμάνα να βιώσει αυτό που έζησα εγώ» είπε για την κίνηση της να προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα συνέβησαν πριν από έξι χρόνια.

Η αλ Καντί είχε συλληφθεί μετά την έκδοση εντάλματος από δικαστή γιατί δεν παρουσιάστηκε σε δίκη για τροχαία παράβαση την ώρα που μετέφερε την κόρη της σε νοσοκομείο.

Στη μήνυσή της η αλ Καντί υποστήριζε ότι οι αρχές της επαρχείας παραβίασαν τα συνταγματικά της δικαιώματα και προχώρησαν σε διακριτική συμπεριφορά σε βάρης της λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Στην αγωγή η 57χρονη περιγράφει ότι στη φυλακή της ζητήθηκε να βγάλει τη χιτζάμπ από το κεφάλι της και την αμπάγια, το μακρύ φόρεμα με το οποίο κάλυπτε το κορμί της, μπροστά σε άνδρες σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Όταν εκείνη αρνήθηκε, αναφέρεται στη μήνυση, την πήγαν σε ένα κελί όπου αφαίρεσε τη χιτζάμπ της μπροστά σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Η 57χρονη υποστηρίζει ότι συμφώνησε να αφαιρέσει τη χιτζάμπ αφού της είπαν ότι η φωτογραφία δεν θα δημοσιευόταν αλλά μήνες αργότερα η ίδια ανακάλυψε ότι αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Εκτός από τη χρηματική αποζημίωση οι αρχές της επαρχείας δέχθηκαν να καταστρέψουν όλα τα αρχικά αρχεία και να διαγράψουν κάθε ηλεκτρονικό αντίγραφο της φωτογραφίας της αλ Καντί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης