Εσθονός υπουργός τα έβαλε με την Μάριν: Πώς θα κυβερνήσει τη Φινλανδία μια «νεαρή πωλήτρια» και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες;

Εσθονός υπουργός τα έβαλε με την Μάριν: Πώς θα κυβερνήσει τη Φινλανδία μια «νεαρή πωλήτρια» και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες;

Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Μαρτ Χέλμε αμφισβήτησε την ικανότητα της 34χρονης πρωθυπουργού να κυβερνήσει τη χώρα της - Τώρα τόσο στη χώρα του όσο και στη Φινλανδία, ζητούν την παραίτησή του

finland_marin_ape
Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε σήμερα μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας μετά από προσβλητικό σχόλιο Εσθονού υπουργού για τη Φινλανδή πρωθυπουργό.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών, Μαρτ Χέλμε, χαρακτήρισε τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν «νεαρή πωλήτρια» αμφισβητώντας την ικανότητά της να κυβερνήσει τη χώρα.

Τα σχόλια του όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν μια μίνι διπλωματική κρίση στις σχέσεις με την Φινλανδία η οποία όπως φαίνεται έληξε με την συγγνώμη που ζήτησε δια της διπλωματικής οδού το Ταλίν.

Ο Χέλμε, αναφερόμενος στην 34χρονη πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, είπε χαρακτηριστικά:

«Φτάσαμε να βλέπουμε μια νεαρή πωλήτρια να γίνεται πρωθυπουργός και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες του δρόμου να συμμετέχουν σε κυβέρνηση».

Κλείσιμο
Η δήλωση του ακροδεξιού πολιτικού προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στη Φινλανδία όσο και στην πατρίδα του Εσθονία, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης