Bloomberg: Τουρκία και Ρωσία κοντά σε συμφωνία για συμπαραγωγή πυραύλων

s-400__1_

Tο deal, που περιλαμβάνει και την αγορά δεύτερου ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 θα μπορούσε να κλείσει πριν από τον Απρίλιο - Ανεπηρέαστη η Άγκυρα μπροστά σε ενδεχόμενες κυρώσεις

Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά δεύτερου ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Η συμφωνία φαίνεται ότι περιλαμβάνει και παραγωγή πυραύλων από την ίδια την Τουρκία, με την ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Θα υπογράψουμε συμφωνία αφού κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με την κοινή παραγωγή ή παραγωγή ορισμένων τμημάτων στην Τουρκία, και την ανταλλαγή τεχνολογίας», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Tο deal θα μπορούσε να κλείσει πριν από τον Απρίλιο, όταν η πρώτη παρτίδα του αμυντικού συστήματος θα είναι έτοιμη προς χρήση.

«Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας και την από κοινού παραγωγή της δεύτερης παρτίδας S-400 συνεχίζονται», ο Ντεμίρ. Ο Ντεμίρ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά Patriot από τις ΗΠΑ και δεν θέτει προϋποθέσεις για συνομιλίες.

Λέγεται ότι η Τουρκία μένει ανεπηρέαστη από το ενδεχόμενο να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις λόγω των S-400, ενώ την ίδια ώρα είναι ανοιχτό και το ζήτημα της προμήθειας F-35 από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία επιμένει ότι μπορεί να αγοράσει από τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα πληροί τις υποχρεώσεις της προς το NATO.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών σχέσεων των ΗΠΑ, νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ψήφισε για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Τουρκίας, προσθέτοντας στην νομοθεσία της μια διάταξη που έχει σχεδιαστεί για να τιμωρεί τις χώρες που κάνουν μεγάλες αγορές όπλων από τη Ρωσία.

Από τη μεριά του το Πεντάγωνο έχει τοποθετηθεί ότι για να λάβει η Τουρκία τα F-35 (μαχητικά αέρος) θα πρέπει να θέσει εκτός τους S-400, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αρνείται αυτή την πρόταση.

Πηγή: Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Γέροντας Πουστίτσιος

""οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο.""

CALLIOPE

KAI HMOYN ΠΟΥΤΙΝΑΚΙΑ!!! ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ 22 ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟ" ΚΕΜΑΛ ΝΑ "ΡΙΞΕΙ" ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!!! ΗΤΑΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!! ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!! ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΝΟΩ!!!

Dt

Ο Ρώσος έχει σχέδιο δικό του και το προχωράει. Τώρα είναι η φάση που δίνει, στηρίζει, ξελασπώνει τον μεγαλομανή Ερντογάν. Στην επόμενη φάση θα ζητήσει αυτά που θέλει και θα τα λάβει μαζεμένα.

ΕΛΛΗΝ

Η Ρωσσια εξοπλιζει την τουρκια οπως το 22 εξοπλιζε τον κεμαλ. ο πουτιν ανηκει στην ιδια κατηγορια με τον ερντογκαν και τον ασαντ ως ισοβιοι ηγετες δικτατορες.

Βρε κουτά

Οι αδελφοί ρωσοι θα φτιάξουν τους πυραύλους με τους Τούρκους και μετά θα μας δώσουν τους μυστικούς κωδικούς για να τους ρίχνουμε εμείς! Βεεεεεβαια! Το είπε καθαρά ο γέρων Ερντογανιος ο Πόντιος.

Είναι φανερό

Η Τουρκία είναι πια σε πορεία εκτός ΝΑΤΟ . Προφανώς η εκτίμηση του Ερντογάν είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι πια κάτι που τον συμφέρει ν ανήκει ούτε έχει τον ρόλο που είχε. Όμως το ΝΑΤΟ είναι σαν τους προαγωγούς. Δεν αφήνει εύκολα τα μέλη του να φύγουν. Κι αν το κάνει σε τιμωρεί παραδειγματικά για την αποστασία. Θα ρθεί καιρός που πρόσφυγες στην Ελλάδα θα ναι κυρίως Τούρκοι. Απειλεί πλέον στρατηγικότατα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ποιός του είπε ότι τα μεγάλα αφεντικά αποδυναμώθηκαν ; Ο Ερντογάν εκτιμά ότι όπως κινείται με τη φοβική Ελλάδα θα μπορεί να κινείται και με τους άλλους. Τα χει στηρίξει όλα ουσιαστικά στο πρόσωπο του Τράμπ. Αν ο Τράμπ δεν επανεκλεγεί θα ναι άσχημη η κατάσταση για τους Τούρκους.

Αλλελουϊας

η τουρκία σε πορεια εκτός ΝΑΤΟ? ωρε μεγάλε τι πίνεις? ο δευτερος μεγαλυτερος στρατός, γεωστρατηγικης σημασίας θεση. Εχεις ακουστα για τουρκο πολιτικό? Κοιτα τη πραγματικοτητα και οχι τις ευχες. Χρόνια διαβαζουμε να το τελος της τουρκιας, την πατησε η τουρκία κλπ. Και παντα επιβιώνει. ΠΑΝΤΑ. Δυστυχως η πολιτικη μας γινεται με τον ιδιο τροπο που σκεφτεσαι και εσυ, με ευχες. Εμεις κανουμε ευχες και οι απέναντι πολιτική.

Αμερικανό εύρο λιγουρης φιλελεύθερος

Η μόνη λύση συνεκμετάλλευση και συγκυβέρνηση Κούλη με Αλέξη.

Γανυμήδης

Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τους S-400, θα πρέπει να μελετήσει τους S-300 που έχει, δηλαδή τις συχνότητες του φάσματος εκπομπής και λήψεις του συστήματος, κάτι παρόμοιο διαθέτουν και οι S-400. πρώτον να εντοπίστουν όλοι οι δορυφόροι που βρίσκονται συνεχώς η περιοδικά πάνω στην περιοχή που μας ενδιαφέρει σρατιωτικά, διότι ενδεχομένως να τηλεχερίζονται απο δοριφόρο, δεν ξέρουμε τι συμφωνία έκαναν με τους Ρώσους. Στην συνέχεια να κατασκευάσει μετακινούμενες μονάδες πομπών παρεμβολείς, με τεράστια ισχύ, που να έχουν την δυνατότητα να σαρώνουν όλο το φάσμα συχνοτήτων λειτουργείας του συστήματος με κατευθυνόμενες κεραίες εύρους, κάθετης και οριζόντιας πόλωσης, με δυνατότητα προβολής στους πυραύλους που εκτοξεύονται, αλλά και στις μονάδες που τηλεχειρίζουν, πιθανόν τους δορυφόρους, drone, κτλπ. οι οποίοι θα ανιχνεύονται με ραντάρ. Μια άλλη λύση είναι η E-Bombe.

Κ.Η.Τ.

Η μόνη λύση η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τους s4000 της τουρκιας είναι να τους βομβαρδίσουμε πριν τον Απρίλιο που θα μπούνε σε λειτουργία, άλλωστε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση...

ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Εντρογαν θα παραγει και διαστημοπλοια σε λιγο, και εμεις εδω ακομα συζηταμε εαν ο Ηλιος ανατελει απο την ανατολη και εαν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ηταν δολοφονοι η οχι... ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Marinero

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΏΣΟΙ ΕΞΩΠΛΗΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑη ΠΟΛΎ ΈΞΥΠΝΗ ΕΙΝΑΙ η ΒΓΆΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑΤΟΥΣ ΜΌΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΟΙ ΠΎΡΑΥΛΟΙ ΘΑ ΓΥΡΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ; ΘΕΩΡΟΎΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΡΡΙΚΝΏΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩ ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΛΥΘΗΝΩΝΤΕ ........ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΉΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΠΡΆΓΜΑ ΤΡΕΛΌ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gaza060418

Το Ισραήλ προσαρτά την κοιλάδα του Ιορδάνη και τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη -  Η Ιερουσαλήμ αναγνωρίζεται ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Παλαιστινίους - Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ μάλλον δεν θα προχωρήσουν σε στρατιωτική λύση - Διχασμένη για το σχέδιο των ΗΠΑ η ΕΕ

golunov-ekso

Επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν ως διακινητή ναρκωτικών τον Ρώσο δημοσιογράφο - Η σύλληψη του Ιβάν Γκολουνόφ, τον περασμένο Ιούνιο, είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών από υποστηρικτές του - Ο πρόεδρος Πούτιν αφότου αποκαλύφθηκε η σκευωρία, απέπεμψε από τις θέσεις τους δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας

koronaios

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη Γερμανία - Σχεδιάζεται η επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν - Ύποπτο κρούσμα σε πτήση της Lufthansa