Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θέλει διάλειμμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θέλει διάλειμμα

Η 16χρονη ακτιβίστρια μετέβη στο Τορίνο με τρένο κι από εκεί με αυτοκίνητο στη Μαδρίτη - Ανακοίνωσε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι στο σπίτι της και ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα

greta0
Διάλειμμα από τις πρωτοβουλίες για το κλίμα ανακοίνωσε ότι θα έχει η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, δύο ημέρες αφότου ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time για το 2019.

Η 16χρονη ακτιβίστρια βρέθηκε σήμερα στο Τορίνο, μαζί με χιλιάδες φοιτητές, όπου μετείχε σε διαμαρτυρία για να ασκηθούν πιέσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Τούνμπεργκ, η οποία αρνείται να ταξιδέψει με αεροπλάνο, μετέβη στο Τορίνο με τρένο και αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη, όπου έδωσε το παρών στη Σύνοδο για το Κλίμα του ΟΗΕ που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα. Είχε φθάσει στην Ευρώπη λίγες ημέρες νωρίτερα με ένα καταμαράν, αφού πραγματοποίησε εκστρατεία για μήνες στις ΗΠΑ.

Τώρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα μικρό διάλειμμα, ενώ ανακοίνωσε είναι το πρόγραμμά της για το επόμενο διάστημα. «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και κατόπιν θα κάνω λίγες διακοπές, διότι πρέπει να ξεκουράζεσαι» είπε σε δημοσιογράφους στο Τορίνο. «Ειδάλλως, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό όλη την ώρα».

«Το 2019 έχει σχεδόν τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της δράσης, θα είναι η χρονιά που θα μειώσουμε τα ποσοστά των εκπομπών αεριών παγκοσμίως», είπε προς το πλήθος. «Θα ασκήσουμε πιέσεις σε όσους βρίσκονται στην εξουσία, θα διασφαλίσουμε ότι εκείνοι θα ενεργήσουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης