Σύνοδος Κορυφής: Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας κλέβει την παράσταση

Σύνοδος Κορυφής: Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας κλέβει την παράσταση

Η Σάνα Μάριν είναι η νεότερη ηγέτης στον κόσμο - Λίγες ημέρες μετά την εκλογή της στη θέση της πρωθυπουργού, έκανε το ντεμπούτο της στη Σύνοδο Κορυφής

22014682
Στην πρωθυπουργό της Φινλανδίας ήταν στραμμένα τα βλέμματα της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Κι όχι μόνο επειδή η Σάνα Μάριν έκανε το ντεμπούτο της μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά επειδή είναι μόλις 34 ετών και η νεότερη ηγέτης στον κόσμο.

Η Σάνα Μάριν μετείχε σε πηγαδάκι με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούρου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Η Μάριν γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1985. Πριν από λίγες ημέρες, κατείχε τη θέση της υπουργού Μεταφορών. Όμως μετά τους ατυχείς χειρισμούς του πρωθυοπυργού, Άντι Ρίνε, στην απεργία των ταχυδρομείων, η Μάριν τον διαδέχθηκε.

Η νεαρή πολιτικός κέρδισε την εσωκομματική πλειοψηφία των Σοσιαλδημοκρατών, παίρνοντας 32 ψήφους έναντι 29 του Άντι Λίντμαν. Ως εκ τούτου, έγινε το πρόσωπο που θα ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης.


22014499
22015161
22015163
22015510
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης