Χιλή: Στο «κόκκινο» η αγωνία των συγγενών των επιβατών του «εξαφανισμένου» C-130

Χιλή: Στο «κόκκινο» η αγωνία των συγγενών των επιβατών του «εξαφανισμένου» C-130

Το στρατιωτικό αεροσκάφος με τους 38 επιβαίνοντες αγνοείται από το απόγευμα της Δευτέρας - Χθες η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε πως το αεροσκάφος συνετρίβη - Στη βάση από την οποία ξεκίνησε το αεροσκάφος, έφτασαν την Τετάρτη συγγενείς των 38 επιβαινόντων

xili_eksafanisi
Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον εντοπισμό του στρατιωτικού αεροσκάφους της Χιλής με 38 επιβαίνοντες, που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Νότιο Ωκεανό με προορισμό μια βάση της Χιλής στην Ανταρκτική.

Προς το παρόν, τα περίπου 15 αεροσκάφη και πέντε πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις δεν έχουν βρει κανένα ίχνος του αεροπλάνου. Η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ συμμετέχουν στις έρευνες.

«Όλη η πολεμική αεροπορία της Χιλής και οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν το C-130 που χάθηκε» δήλωσε κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου ο σμηναγός Εντουάρντο Μοσκέιρα.

Η ζώνη έρευνας διευρύνθηκε σήμερα, με τις «συνθήκες να είναι καλύτερες», συμπλήρωσε.

Το αεροσκάφος, ένα Hercules C130, απογειώθηκε τη Δευτέρα από τη βάση Chabunco στις 16.55 τοπική ώρα με προορισμό τη βάση Eduardo Frei στην Ανταρκτική. Η επικοινωνία με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος «χάθηκε» στις 18.13, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα νέο στοιχείο, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Κάρλα Ρουμπιλάρ.

Έφτασαν στη βάση Chabunco συγγενείς των 38 επιβαινόντων

Στη βάση Chabunco της Χιλής, από την οποία ξεκίνησε την πορεία του το C-130 τη Δευτέρα, έφτασαν την Τετάρτη συγγενείς των 38 επιβαινόντων του μεταγωγικού αεροσκάφους. Συνολικά 64 άτομα βρέθηκαν στη βάση για να παρακολουθήσου από εκεί τις όποιες εξελίξεις και να ενημερωθούν σχετικά. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης