Μπολσονάρου κατά Τούνμπεργκ: Ο Τύπος αφιερώνει πολύ χώρο σε αυτό το «παλιόπαιδο»

Μπολσονάρου κατά Τούνμπεργκ: Ο Τύπος αφιερώνει πολύ χώρο σε αυτό το «παλιόπαιδο»

Σκληρή δήλωση του Βραζιλιάνου πρόεδρου κατά σχολίου της νεαρής ακτιβίστριας για τις δολοφονίες αυτοχθόνων που προσπαθούν να υπερασπιστούν το δάσος του Αμαζονίου - Πώς απάντησε η Τούνμπεργκ στο Twitter

190925142837_greta_tunberg
Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε στο επίκεντρο δηλώσεων και του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος τη χαρακτήρισε... «παλιόπαιδο»!

Συγκεκριμένα, ο Μπολσονάρου αποκάλεσε την Τούνμπεργκ «pirralha», που είναι η πορτογαλική λέξη για το «παλιόπαιδο», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η 16χρονη Σουηδή για τις δολοφονίες αυτοχθόνων, οι οποίοι μάχονται για την προστασία του περιβαλλοντος στο δάσος του Αμαζονίου.

Φυσικά, ο χαρακτηρισμός του Μπόλσονάρου δεν πέρασε απαρατήρητος από την Τούνμπεργκ, που επέλεξε να του ανταπαντήσει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει και στον Ντόναλντ Τραμπ. Τότε, η ακτιβίστρια είχε γράψει στην ταυτότητα του προφίλ της στο Twitter τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος (a very happy young girl), ενώ τώρα αρκέστηκε να αναρτήσει τη λέξη «pirralha».


Αρχικά, η Τούνμπεργκ είχε γράψει στο Twitter: «Αυτόχθονες δολοφονούνται κυριολεκτικά επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη αποψίλωση. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπιαστικό ότι ο κόσμος παραμένει σιωπηλός για αυτό».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπολσονάρου ανέφερε: «Η Γκρέτα είπε ότι οι Ινδοί έχουν πεθάνει επειδή υπερασπίζονται τον Αμαζόνιο. Είναι εκπληκτικό το πόσο χώρο διαθέτει ο Τύπος γι' αυτού του είδους το παλιόπαιδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης