Δίκη Έλον Μασκ: Αθωώθηκε ο «Mr Tesla» για τη χρήση της λέξης «παιδόφιλος» κατά Βρετανού σπηλαιολόγου

Δίκη Έλον Μασκ: Αθωώθηκε ο «Mr Tesla» για τη χρήση της λέξης «παιδόφιλος» κατά Βρετανού σπηλαιολόγου

Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας για να αθωωθεί ο δισεκατομμυριούχος στην υπόθεση αυτή, η οποία είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, μετά την προσφυγή του σπληλαιολόγου εναντίον του για δυσφήμηση

musk
O επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ αθωώθηκε χθες στη δίκη του που έγινε στο Λος Άντζελες για δυσφήμηση έπειτα από μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο αναφερόταν χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «παιδόφιλος» στον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.

Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας χθες για να αθωωθεί ο δισεκατομμυριούχος Μασκ στην υπόθεση αυτή, η οποία είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, μετά την προσφυγή του Άνσγουορθ εναντίον του για δυσφήμηση.



Ο επικεφαλής της Tesla είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά του Βρετανού σπηλαιολόγου στο Twitter, έπειτα από δήλωση που είχε κάνει ο δεύτερος, ο οποίος χαρακτήριζε "διαφημιστικό τρικ" την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο δικηγόρος του Άνσγουορθ, ο Λιν Γουντ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ στον πελάτη του για δυσφήμηση.

Κλείσιμο
Ο Λιν Γουντ σημείωσε ότι η αποζημίωση που ζητούσε ο πελάτης του "θα ήταν ένα ισχυρό ράπισμα" για τον δισεκατομμυριούχο και θα τον εμπόδιζε "να εξαπολύσει ξανά μια πυρηνική βόμβα στη ζωή κάποιου άλλου προσώπου".

Αναφερόμενος στον Μασκ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο Γουντ σκιαγράφησε το πορτρέτο ενός "δισεκατομμυριούχου τυράννου" σε αντίθεση με τον πελάτη του, έναν άνδρα ταπεινής καταγωγής του οποίου ανατράπηκε η ζωή από τους προβολείς που έπεσαν πάνω του μετά τη διένεξη αυτή, η οποία καλύφθηκε σε μεγάλη έκταση από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος του Μασκ, Άλεξ Σπίρο, είπε αντιθέτως στο σώμα των ενόρκων ότι ο Άνσγουορθ επεδίωκε να ωφεληθεί από την μεγάλη κάλυψη από τα μμε της υπόθεσης, η οποία ήταν απλώς "μια διένεξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους".

"Ήταν απλά μια προσβολή", σημείωσε ο Σπίρο.

Πριν από το ξέσπασμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο Βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε "καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας" και ότι μπορεί "να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει".

Ο Μασκ είχε απαντήσει στη συνέχεια με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό "pedo", τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης «παιδόφιλος». Αργότερα μάλιστα, ο Έλον Μασκ, είχε επίσης προσθέσει: "Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια".

Ο Μασκ είχε στη συνέχεια σβήσει τα μηνύματά του αυτά στο Twitter και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον σπηλαιολόγο.

Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των "Αγριόχοιρων" και ο προπονητής τους διασώθηκαν το καλοκαίρι του 2018 από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης