Λίβανος: Ακινητοποίηση πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες ανοιχτά της Τρίπολης

Λίβανος: Ακινητοποίηση πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες ανοιχτά της Τρίπολης

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να διαφύγουν - Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αρχικός προορισμός του σκάφους

7501748
Ένα σκάφος με 34 Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να διαφύγουν, ακινητοποίησε ο στρατός του Λιβάνου, που αντιμετωπίζει πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων από τα μέσα Οκτωβρίου.

Το πλοίο συνελήφθη το Σάββατο, στ' ανοιχτά της Τρίπολης, μεγάλης πόλης στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διακινητής, ένας Λιβανέζος που οδηγούσε το σκάφος, συνελήφθη και άλλοι πέντε άλλοι Λιβανέζοι επέβαιναν σε αυτό.

Ο αρχικός προορισμός του σκάφους δεν έγινε αμέσως γνωστός.

Μικρή χώρα της Μεσογείου, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, ο Λίβανος δηλώνει ότι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

Όσοι επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα και να φτάσουν στην Ευρώπη προσπαθούν γενικά να περάσουν από την Τουρκία ή την Κύπρο, των οποίων οι ακτές απέχουν σχεδόν εκατό χιλιόμετρα από τον Λίβανο.

Κλείσιμο
Τον Οκτώβριο, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εργαστεί μαζί με την Κύπρο ώστε να εμποδίζει τους μετανάστες να φθάνουν στις ακτές του νησιού της Μεσογείου.

Από τις 17 Οκτωβρίου, ο Λίβανος συγκλονίζεται από μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν έχει σχηματιστεί ακόμη το νέο υπουργικό συμβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης