Γερμανία: Το SPD αποκτά νέα ηγεσία

Γερμανία: Το SPD αποκτά νέα ηγεσία

Σε λίγες ώρες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας θα αποκτήσει νέα ηγεσία

spd
Άραγε θα αναλάβουν τα ηνία του κόμματος SPD ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς μαζί με το κομματικό στέλεχος από το Βρανδεμβούργο Κλάρα Γκάιβιτς ή ο υπουργός Οικονομικών της Βορείου Ρηνανίας–Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς με τη βουλευτή του ίδιου κρατιδίου Σάσκια Έσκενς;

Σήμερα το βράδυ, τα 425.000 μέλη του κόμματος SPD θα ψηφίσουν το ζευγάρι που προτιμούν.

Σολτς - Γκέιβιτς το δίδυμο φαβορί
db_28102019_062019_1074


Είναι η τρίτη φορά που οι Σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες υπό την Άνγκελα Μέρκελ γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψηφοφορία.

Το δεύτερο ζευγάρι είναι πιο αριστερό από το πρώτο. Μπόργιανς και Έσκενς ζητούν, μεταξύ άλλων, κατάργηση των κυρώσεων σε βάρος των ανέργων, αισθητή αύξηση της κατώτατης σύνταξης και την εισαγωγή φόρου στους πλούσιους. Αυτό θα είχε επιπτώσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο. Από την πλευρά τους, Σολτς και Κλάρα επιθυμούν την συνέχιση της συγκυβέρνησης με το κόμμα της Μέρκελ αφήνοντας τους υπουργούς στο πόστο τους.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το δεύτερο ζευγάρι, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η κυβέρνηση συνασπισμού θα κινδυνεύσει. Η τελική απόφαση υπέρ ή κατά του «μεγάλου συνασπισμού» (GroKo) θα ληφθεί στο συνέδριο του κόμματος, 6 και 7 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης