Σεισμός στην Αλβανία: Βίντεο από drone αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Σεισμός στην Αλβανία: Βίντεο από drone αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Από τις «πληγές» που της άνοιξε ο χθεσινός ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ προσπαθεί να συνέλθει η Αλβανία, με πολλές πόλεις της να μοιάζουν σήμερα σαν «βομβαρδισμένα τοπία»

droneee
Από τις «πληγές» που της άνοιξε ο χθεσινός ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ προσπαθεί να συνέλθει η Αλβανία, με πολλές πόλεις της να μοιάζουν σήμερα σαν «βομβαρδισμένα τοπία».

Οι απελπισμένες προσπάθειες των αλβανικών σωστικών συνεργείων, ενισχυμένες από τη βοήθεια που έστειλαν πολλές χώρες, για τη διάσωση των εγκλωβισμένων (ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος) συνεχίζονται. Πλέον στα ερείπια των δεκάδων κτηρίων που κατέρρευσαν σε Δυρράχιο, Θουμάν και άλλες πόλεις δίνεται μάχη με τον χρόνο, αφού κάθε λεπτό που περνά μπορεί να αποβεί μοιραίο για όσους παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 28 ενώ αυτός των τραυματιών ξεπερνά τους 650. Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν εχθές σε σκηνές ή στο γρασίδι στο Δυρράχιο, όπου 27 κτήρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό. Το ίδιο συνέβη κατά τη χθεσινή νύχτα και σε άλλες πόλεις που επλήγησαν, αφού πολλά κτήριά τους είτε γκρεμίστηκαν τελείως από τη χθεσινή δόνηση είτε κατέστησαν μη κατοικήσιμα.

Τα βίντεο από drones που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από το σεισμό.

Albania: Rescuers continue operations at collapsed Durres building


Κλείσιμο
Terremoto in Albania, le immagini dal drone



Albania: Drone footage captures earthquake aftermath amid Durres rescue ops
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης