ΗΠΑ: Ο Τραμπ παρασημοφόρησε τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ Μπαγκντάντι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ παρασημοφόρησε τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ Μπαγκντάντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε στον Λευκό Οίκο τον σκύλο που μετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του πρώην ηγέτη του ISIS - Ο Κόναν παρασημοφορήθηκε με «ένα μετάλλιο και μία πλακέτα»

21941175
Παράσημα στον Κόναν, τον σκύλο που μετείχε στην επιχείρηση η οποία οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι προσέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, που παρουσίασε το τετράποδο στον Λευκό Οίκο.

«Ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρουσία της συζύγου του Μελάνια και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, προσθέτοντας ότι «αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το μαλινουά παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του πιο καταζητούμενου τζιχαντιστή του πλανήτη, στις 27 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επαίνεσε το έργο αυτού του «φανταστικού» σκύλου. Ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον Αλ Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

«Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.


21941179
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης