Πρίγκιπας Άντριου: H τρικυμία με τον «παρία» της βασιλικής οικογένειας παρασύρει και τις κόρες του

Πρίγκιπας Άντριου: H τρικυμία με τον «παρία» της βασιλικής οικογένειας παρασύρει και τις κόρες του

Βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ίσως να μην μπορεί πλέον να στηρίζει οικονομικά τα παιδιά του, ιδίως την κόρη του Βεατρίκη που πρόκειται να παντρευτεί σύντομα - Πληροφορίες ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν αυτός που συμβούλευσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποπέμψει

prince_ar
Στην «απομόνωση» επιχειρούν να βάλουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον «παρία» της βασιλικής οικογένειας, πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος έχει στιγματίσει με τις ερωτοδουλειές του το βρετανικό στέμμα, κυρίως όμως την εικόνα του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του.

Η μία κόρη του, πριγκίπισσα Βεατρίκη, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το γάμο της με πολλά βρετανικά δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι, στην καλύτερη περίοδο της ζωής της, ο πατέρας της την έχει ντροπιάσει. Ο πρίγκιπας Άντριου ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού πείστηκε από τον αδερφό του Κάρολο και την μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ ότι δεν ήταν «καλή ιδέα», ύστερα από τα δραματικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας.

Ο πρίγκιπας Αντριου δεν θα δώσει τελικά το παρών σε εκδήλωση του ιδρύματος @ Palace στο Μπαχρέιν, όπως αναφέρουν βασιλικές πηγές στην εφημερίδα Daily Mail.

Αποτιμώντας την αποχώρηση του πρίγκιπα Άντριου του από τα βασιλικά του καθήκοντά του, ο βρετανικός Τύπος επισημαίνει ότι, χάνοντας τον ετήσιο μισθό του που άγγιζε τις 249 χιλιάδες λίρες, δεν θα είναι σε θέση να στηρίξει από οικονομικής πλευράς τις δύο κόρες του. Πόσω μάλλον την πριγκίπισσα Βεατρίκη που ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι της Εκκλησίας με τον αγαπημένο της.

Πριν από τρεις μήνες, η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ ανακοίνωνε τον αρραβώνα της με τον Ιταλό μεγιστάνα Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι. Ο Μίδας αρραβωνιαστικός της φαίνεται να μην είναι ευτυχής με τον διασυρμό του πεθερού του. Επιπλέον, η παρουσία του πατέρα της Βεατρίκης στον γάμο θα μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας με αρνητικό τρόπο. Τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα εάν επιλέξει έναν κλειστό γάμο. Αλλά και η άλλη του κόρη πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία είναι ένα χρόνο παντρεμένη, προσπαθεί να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια το σκάνδαλο.

Αν και ο ίδιος ο δούκας του Γιορκ και δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αρνείται τις κατηγορίες ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με 17χρονη, νέα στοιχεία σε βάρος της διαταραγμένης ζωής του βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας, επιβαρύνοντας τη θέση του και να αναγκάζοντας την ίδια του τη μητέρα να τον διώξει από το παλάτι, προκειμένου να σώσει την βασιλική οικογένεια από τον απόλυτο διασυρμό.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν αυτός που έπεισε τη βασίλισσα Ελισάβετ να αποπέμψει τον δευτερότοκο γιο της από τα δημόσια καθήκοντά του. Το κενό που θα δημιουργηθεί από την απομάκρυνση του Βρετανού πρίγκιπα στην δημόσια σκηνή θα καλύψει ο αδερφός του, πρίγκιπας Κάρολος. «Ο πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από τη δραματική παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Κάρολο. Ελισάβετ και Κάρολος προέβησαν σε αυτή την αποφασιστική ενέργεια για να περιορίσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η συνέντευξή του στο BBC για την φιλία του με τον παιδόφιλο εκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταιν», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι απογοητευμένη και κατά κάποιο τρόπο αισθάνεται προδομένη από τον πρίγκιπα Άντριου, αναφέρει από την πλευρά της η εφημερίδα Sun.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν οι New York Times, o πρίγκιπας Άντριου δέχεται πιέσεις να καταθέσει στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τον αυτόχειρα Έπσταιν στον οποίο, λίγο πριν θέσει τέλος στη ζωή του στη φυλακή όπου κρατείτο, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σωματεμπορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης