Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο του εφήβου Μότσαρτ

Σε δημοπρασία σπάνιο πορτρέτο του εφήβου Μότσαρτ

H αξία του εκτιμάται στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια

mo12
Ένα σπάνιο πορτρέτο του Μότσαρτ σε εφηβική ηλικία θα εκτεθεί σε δημοπρασία στο Παρίσι στο τέλος του μήνα από τον οίκο Κρίστις, όπως αναφέρει το CNN.

Φιλοτεχνήθηκε το 1770 από τον Ιταλό ζωγράφο Τζιαμπετίνο Τσινιαρόλι. Ο νεαρός Μότσαρτ απεικονίζεται στο πιάνο έχοντας μπροστά του μια παρτιτούρα και πολλοί μουσικολόγοι ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο.

http___cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_191113091511-mozart-young-portrait-auction


Όπως αναφέρει η επικεφαλής του τμήματος παλαιών έργων τέχνης του οίκου δημοπρασιών Κρίστις, Άστριντ Σέντνερ ντ' Ούλτρεμόν, για το επίμαχο έργο:

«Ο Μότσαρτ σε ηλικία 13 ετών ταξιδεύει με τον πατέρα του στην Ιταλία. Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε κατά παραγγελία του Πιέτρο Λουίτζι που είδε τον Μότσαρτ να παίζει και κατάλαβε ότι επρόκειτο για απίστευτο, καταπληκτικό ταλέντο. Αυτό που κάνει το πορτρέτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον για πολλούς μουσικολόγους είναι η παρτιτούρα καθώς πολλοί λένε ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο».

Κλείσιμο
Η αξία του πίνακα εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο δολάρια. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Κρίστις τις 27 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως αναφέρει το CNN.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης