Ένα σπάνιο πορτρέτο του Μότσαρτ σε εφηβική ηλικία θα εκτεθεί σε δημοπρασίαστο Παρίσι στο τέλος του μήνα από τον οίκο Κρίστις, όπως αναφέρει το CNN.
Φιλοτεχνήθηκε το 1770 από τον Ιταλό ζωγράφο Τζιαμπετίνο Τσινιαρόλι. Ο νεαρός Μότσαρτ απεικονίζεται στο πιάνο έχοντας μπροστά του μια παρτιτούρα και πολλοί μουσικολόγοι ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο.
Όπως αναφέρει η επικεφαλής του τμήματος παλαιών έργων τέχνης του οίκου δημοπρασιών Κρίστις, Άστριντ Σέντνερ ντ' Ούλτρεμόν, για το επίμαχο έργο:
«Ο Μότσαρτ σε ηλικία 13 ετών ταξιδεύει με τον πατέρα του στην Ιταλία. Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε κατά παραγγελία του Πιέτρο Λουίτζι που είδε τον Μότσαρτ να παίζει και κατάλαβε ότι επρόκειτο για απίστευτο, καταπληκτικό ταλέντο. Αυτό που κάνει το πορτρέτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον για πολλούς μουσικολόγους είναι η παρτιτούρα καθώς πολλοί λένε ότι ενδέχεται να είναι δικό του έργο».
Η αξία του πίνακα εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο δολάρια. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Κρίστις τις 27 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως αναφέρει το CNN.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.