Αυστραλία: Τέσσερις νεκροί από την πύρινη λαίλαπα της Νέας Νότιας Ουαλίας

Αυστραλία: Τέσσερις νεκροί από την πύρινη λαίλαπα της Νέας Νότιας Ουαλίας

Αμέτρητα ζώα, δεκάδες κατοικίες και πάνω από ένα εκατ. εκτάρια δάσους έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Πάνω από 100 μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται

australia
Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει τα πάντα, απλωμένη σε πολλά μέτωπα στη Νέα Νότια Ουαλία, πολύ κοντά στο Σίδνεϊ, επιβεβαίωσαν οι αρχές της Αυστραλίας.

Ο χθεσινός απολογισμός έκανε λόγο για 13 πυροσβέστες τραυματίες και για τουλάχιστον 50 κατοικίες που είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ένα 24ωρο μετά, ο έλεχγος στις περιοχές που ήδη έχουν καεί ανέδειξε την τραγωδία στο μεγαλείο της, καθώς, εκτός από τα αμέτρητα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο και την καταστροφή της φύσης, βρέθηκαν και τέσσερις άνθρωποι απανθρακωμένοι.

Το τελευταίο σώμα ανθρώπου εντοπίστηκε στη μικρή πόλη Kempsey και πιστεύεται πως ανήκει σε έναν 58χρονο άνδρα και ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, πάνω από ένα εκατ. εκτάρια έχουν καεί, ενώ οι κατοικίες που κατραστράφηκαν ολοσχερώς αριθμούνται σε πολλές δεκάδες.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της πυροσβεστικής και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας, εξακολουθούν να μαίνονται ενεξέλεγκτα τουλάχιστον 100 μέτωπα πυρκαγιών, τα περισσότερα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ανεξέλεγκτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης