Ινδονησία: Φοιτητής ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε έξω από αρχηγείο της αστυνομίας

Ινδονησία: Φοιτητής ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε έξω από αρχηγείο της αστυνομίας

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην πόλη Μεντάν της Ινδονησίας

indonisia_bomb
Ένας 24χρονος φοιτητής πανεπιστημίου ανατίναξε σήμερα τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μεντάν της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν έξι άνθρωποι, μόλις έναν μήνα αφού ισλαμιστής επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον πρώην υπουργό δημόσιας ασφάλειας Ουιράντο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντέντι Πρασέτιο δήλωσε πως ο φοιτητής ήταν ένας καμικάζι «μοναχικός λύκος», αν και οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν είχε σχέσεις με κάποια μαχητική οργάνωση.

Στην Ινδονησία, την πιο πολυάνθρωπη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αύξηση της εγχώριας τρομοκρατίας, με την αστυνομία να αποτελεί συχνά τον στόχο επιθέσεων.

Ο Πρασέτιο δήλωσε πως τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες, ένας από τους οποίους εργαζόταν στην αστυνομία, τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μεντάν λίγο πριν από τις 09:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας).

«Όλα τα κομμάτια που βρέθηκαν επιτόπου θα ελεγχθούν από ιατροδικαστικό εργαστήριο για να προσδιορισθεί ο τύπος της βόμβας», δήλωσε ο Πρασέτιο σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι ανακτήθηκαν καρφιά, καλώδια, ένας διακόπτης και μέλη του σώματος του δράστη.

Η ινδονησιακή αντιτρομοκρατική υπηρεσία Densus 88 ερευνά αν ο βομβιστής καμικάζι είχε οποιεσδήποτε σχέσεις με κάποια ριζοσπαστική οργάνωση, όπως η εμπνεόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Τζαμάα Ανσαρούτ Νταουλάχ (JAD), η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στη χώρα, πρόσθεσε ο Πρασέτιο.

Κλείσιμο
«Οι δράστες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα κυνηγηθούν, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Φαντζροέλ Ραχμάν, εκπρόσωπος του προέδρου Τζόκο Ουιντόντο.

Η εταιρεία των ινδονησιακών αεροδρομίων ανακοίνωσε πως ενίσχυσε την ασφάλεια σε 19 αεροδρόμια μετά τη βομβιστική επίθεση.

Ο δράστης, ο οποίος φορούσε μπουφάν οδηγού μοτοσικλέτας-ταξί και είχε σακίδιο στην πλάτη του, πιστεύεται ότι είχε δέσει τη βόμβα στο σώμα του, είπε ο Πρασέτιο. Νωρίτερα εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας είχε δηλώσει πως το σακίδιο του υπόπτου είχε ελεγχθεί πριν αυτός εισέλθει σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά σε μια περιοχή όπου άνθρωποι έκαναν ουρά για να πάρουν άδειες από την αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης