Βολιβία: Συνελήφθη η πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής
Καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα της αμερικανικής ηπείρου
Συνελήφθη η πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής στη Βολιβία, Μαρία Εουχένια Τσόκε, ενώ παραιτήθηκε η πρόεδρος της Γερουσίας Αντριάνα Σαλβατιέρα, μετά την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου της χώρας Εβο Μοράλες.
Η αστυνομία της Βολιβίας συνέλαβε την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής κατ’ εντολή της εισαγγελίας που διενεργεί έρευνα για τις παρατυπίες στις εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Βλαντίμιρ Γιούρι Καλδερόν.
«Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι (…) κατέστη δυνατό να συλληφθεί η πρόεδρος του εκλογοδικείου Μαρία Εουχένια Τσόκε», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξαίροντας το «σχολαστικό έργο» των ανδρών του.
Η αποχώρηση Μοράλες ήρθε μετά την αμφισβήτηση της επανεκλογής του από την αντιπολίτευση, τις διαδηλώσεις και ταραχές που την ακολούθησαν επί τρεις εβδομάδες και κυρίως μετά την εγκατάλειψή του από μονάδες της αστυνομίας και τον στρατό.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.