Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον κυκλώνα Μπουλμπούλ

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον κυκλώνα Μπουλμπούλ

Ο κυκλώνας έχει ήδη καταστρέψει 4.000 σπίτια - 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους 

21869175
Ο κυκλώνας Μπουλμπούλ, που έπληξε το Μπανγκλαντές και την Ινδία συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους κι έχει αναγκάσει 2 εκατομμύρια κατοίκους του Μπανγκλαντές να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.

Ο κυκλώνας, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, σάρωσε χθες το βράδυ τις παράκτιες περιοχές των δύο χωρών, οδηγώντας τις αρχές να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια.

Cyclone Bulbul hits Bangladesh | AFP


Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, εκ των οποίων οι δύο, όταν δέντρα καταπλάκωσαν τις οικίες τους κι ένας όταν τον χτύπησαν κλαδιά στην Καλκούτα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική πολιτεία Οντίσα, αναφέρει το Press Trust of India.
Κλείσιμο
21869173

Στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πέντε από πτώσεις δέντρων, και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, πέντε άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από το ναυάγιο ενός αλιευτικού σκάφους στον ποταμό Μέγκνα.

Ο κυκλώνας έχει ήδη καταστρέψει 4.000 σπίτια, έγινε γνωστό από τον γραμματέα της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Σαχ Καμάλ.

Την ίδια ώρα, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε περισσότερα από 5.500 καταφύγια.

21869135
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης