Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές, που έχουν κάψει τουλάχιστον 150 σπίτια

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές, που έχουν κάψει τουλάχιστον 150 σπίτια

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, πάνω από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ

1565805_australia-pyrkagies_-6-
Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τέσσερις αγνοούνται και τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση που μαίνονται σε όλη την ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, πάνω από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ.

Ένα πτώμα ανακαλυφθηκε σε όχημα και μια γυναίκα υπέκυψε αφού βρέθηκε χθες, Παρασκευή, με σοβαρά εγκαύματα.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως ένα πτώμα βρέθηκε σε απανθρακωμένο σπίτι βόρεια του Ταρί, μιας κωμπόπολης περίπου 300 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το σπίτι ανήκε σε μια 63χρονη γυναίκα, όμως χρειάζεται να γίνει νεκροτομή για να επιβεβαιωθούν η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου.

Σε ορισμένες περιοχές, ο πληθυσμός βρέθηκε παγιδευμένος και πήρε οδηγίες «να αναζητήσει καταφύγιο διότι είναι πολύ αργά για να διαφύγει».

Τοπικοί ραδιοσταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δώσουν οδηγίες επιβίωσης σε πυρκαγιά σε περίπτωση που άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους ή στο όχημά τους.

Κλείσιμο
Σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) αγνοούνταν η τύχη τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και το απόγευμα, πριν επιβεβαιωθεί ο τρίτος θάνατος, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είχε εκφράσει φόβους πως ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί.

«Οι φωτιές αυτές έχουν ήδη στοιχίσει δύο ζωές ... και καθώς αποκτάμε πρόσβαση σε πιο μακρινές περιοχές που είχαν αποκοπεί, περιμένουμε και πάλι κακά νέα», είπε ο Μόρισον σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός είπε πως έφεδροι των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να κληθούν για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πως έχουν διατεθεί χρήματα για την υποστήριξη των πυρόπληκτων.

Είναι μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία και αυτό πριν καν αρχίσει το καλοκαίρι του Νότιου Ημισφαιρίου, ενώ τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε πως οι συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές αναμένεται ότι θα συνεχισθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τους θερινούς μήνες του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Σήμερα το απόγευμα, 81 πυρκαγιές μαίνονταν σ' όλη την Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, με 36 απ' αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου και για τέσσερις να έχει εκδοθεί έκτακτη προειδοποίηση.

Βορειότερα, στην Πολιτεία Κουίνσλαντ, χιλιάδες κάτοικοι κοντά στο παραλιακό θέρετρο Νούσα πέρασαν τη νύκτα σε καταφύγια.

Η πρωθυπουργός της Κουίνσλαντ Αναστάζια Πάλουσεκ δήλωσε πως οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους 2.000 άνθρωποι.

Στη Δυτική Αυστραλία, μια πυρκαγιά μαινόταν σήμερα το απόγευμα εκτός ελέγχου και οι αρχές προειδοποίησαν ότι ολόκληρη η Πολιτεία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης