Εντυπωσιακές εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία: Οι Ρώσοι τίμησαν την ιστορική παρέλαση του 1941

000_1M25P2

Τα ναζιστικά στρατεύματα προσπαθούσαν, την εποχή εκείνη, να μπουν στην Μόσχα, ενώ η γραμμή του μετώπου σε μερικά σημεία βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη ρωσική πρωτεύουσα

Περίπου 4000 Ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν στην παρέλαση - αναπαράσταση που έγινε στην Κόκκινη Πλατείας της Μόσχας, προς τιμήν της παρέλασης της 7ης Νοεμβρίου του 1941, όταν 28.400 σοβιετικοί στρατιώτες αναχωρούσαν κατευθείαν από την Κόκκινη Πλατεία της πολιορκημένης Μόσχας με προορισμό τη γραμμή του μετώπου, για να αποτρέψουν την προέλαση των ναζιστικών στρατευμάτων.

Στρατιώτες που φορούσαν στρατιωτικές στολές της εποχής εκείνης, άνδρες της τιμητικής φρουράς των τριών σωμάτων στρατού, δόκιμοι στρατιωτικών σχολών άρματα μάχης της εποχής παρέλασαν με άρτιο βηματισμό και υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων.

Η ιστορική εκείνη παρέλαση του 1941 έγινε την ίδια μέρα με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην ανύψωση του ηθικού του στρατού και της χώρας. Τον Νοέμβριο του 1941 τα ναζιστικά στρατεύματα προσπαθούσαν να μπουν στην Μόσχα, ενώ η γραμμή του μετώπου σε μερικά σημεία βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την ρωσική πρωτεύουσα.

Μετά το τέλος της παρέλασης η Κόκκινη Πλατεία μετατράπηκε σε μια μεγάλη υπαίθρια έκθεση, με «εκθέματα» άρματα μάχης της εποχής εκείνης, όπως το θρυλικό άρμα μάχης Τα-34 , αλλά και άλλα οπλικά συστήματα με τα οποία ο σοβιετικός στρατός έδινε την μάχη κατά των ναζιστικών στρατευμάτων.

Προσκεκλημένοι στην επετειακή αυτή παρέλαση ήταν 1200 βετεράνοι του Β’ ’Παγκοσμίου Πολέμου (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως αποκαλείται στην Ρωσία).

000_1M25MI
000_1M25MK
000_1M25Z9
000_1M25ZA
000_1M25ZC
000_1M25ZH

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΡΑΙΧΣΤΑΓ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,.ΚΑΡΦΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚ Α ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΙΓΜΗ,ΤΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ στην σοβιετικη ενωση ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ.

Δεξιός Αδωνικός

Που είναι οι 10 συριζοπούλες να πάνε και σε αυτή την μιλιταριστική παρέλαση να κάνουν το νούμερό τους;

Αγύριγο κεφάλι

Συμφωνία του Μονάχου 30 Σεπτεμβρίου 1938!___Χίτλερ και Μουσολίνι από την μία πλευρά και Νέβιλ Τσάμπερλεν της Αγγλίας και Εντουάρ Ντελαντιέ της Γαλλίας από την άλλη. Με αυτήν την Συμφωνία ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ η προσάρτηση της Σουδητίας στο ...Γ΄ Ράιχ , (όχι της ...Σουηδίας), η οποία Σουδητία ήταν περιοχή της Τσεχοσλοβακίας!_________Ο Στάλιν, δεν ήταν ΧΑΖΟΣ!______Αφ΄ ενός μεν έβλεπε τον περίεργο (;) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ των Δυτικών με τον Χίτλερ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ (τον Στάλιν) και αφ΄ ετέρου ΕΒΛΕΠΕ την επιθετικότητα των ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ και τον Πόλεμο νάρχεται κατά πάνω του και ήταν ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ πλέον ο Στάλιν!______Έτσι ΜΕΤΑ την Συμφωνία του Μονάχου και έναν περίπου χρόνον ΜΕΤΑ, δηλ. την 23 Αυγούστου 1939 συμφώνησε ο Στάλιν να γίνει το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, σαν ΑΝΤΙΣΤΑΘΙΣΜΑ της ως άνω προηγηθείσας Συμφωνίας του Μονάχου αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου γιά να " ΚΟΙΜΗΣΕΙ" τον Χίτλερ και να βρεί πολύτιμο χρόνο να ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ γιά τον ΠΟΛΕΜΟ που έβλεπε μελλοντικά (και όχι μακριά κατά χρόνο) να του φέρνει ο Χίτλερ κατά πάνω του!_________Την Συμφωνία του Μονάχου που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ χρονικά, οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ κάνουν (γιά ευνόητους λόγους τους, δηλ. γιά να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ τον Στάλιν) ότι την ..."ξεχνάνε" ή ότι την "αγνοούν"!..

Αγγλογάλλοι Χίτλερ Μουσολίνι σύμμαχοι το 1938

Οι Σοβιετικοί είδαν τη Συμφωνία του Μονάχου σαν απόδειξη ότι οι δυτικές δυνάμεις προτιμούσαν να συνεργαστούν ακόμη και με τους εθνικοσοσιαλιστές, προκειμένου να απομονώσουν την ΕΣΣΔ και να στρέψουν τις πολεμικές διαθέσεις του Γ΄ Ράιχ προς τα ανατολικά. Έτσι, οι Σοβιετικοί άλλαξαν εξωτερική πολιτική και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους Γερμανούς. H ΕΣΣΔ τάχθηκε κατά της Συμφωνίας του Μονάχου και των συνεπειών της. Προσέφερε στρατιωτική βοήθεια στη Γαλλία, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο σύμφωνο συμπαράστασης που είχε προηγούμενα συνάψει με την Τσεχοσλοβακία. Η Γαλλία, όμως, απέρριψε τη σοβιετική πρόταση βοήθειας. Πολύ πρόσφατα (τέλος Σεπτεμβρίου 2008) ανοίχθηκαν τα απόρρητα έγγραφα της Συμφωνίας του Μονάχου, με τα οποία τεκμηριώνεται ότι Γαλλία και Βρετανία σκόπευαν να στρέψουν τον Χίτλερ προς Ανατολάς, ώστε να "δουν τα δύο ολοκληρωτικά καθεστώτα να θάβουν το ένα το άλλο".Δεν υπολόγιζαν, όμως, πως πρώτα τα ίδια αυτά κράτη θα γίνονταν τα θύματα της Ναζιστικής επεκτατικότητας

Lonely Heart

Αυτα τα ναζιστικα στρατευματα που διαβαζουμε απο που ηταν? Απο ποια χωρα? Εθνικοτητα δεν ειχαν?

Mike

Mπορουν κάποιοι να μας πουν για την συμφωνία Αγγλίας Γαλλίας και ναζιστικής Γερμανίας το 1938 πριν την συνθήκη μολοτωφ ριμπεντροφ για τον διαμελισμό της Τσεχίας και το δώρο στον Χίτλερ από Άγγλο Γάλλους??

Στο πλαίσιο της πολιτικής του κατευνασμου,

που ακολουθούσαν οι Άγγλο Γάλλοι για να αποφύγουν τον πόλεμο, μεταξύ Γερμανίας και Τσεχιας, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Τσαμπερλεν και της Γαλλιας(μου διαφεύγει το όνομά του) υπέγραψαν την συμφωνία του Μονάχου, με τον Χίτλερ, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Τσεχίας, για προσάρτηση εδαφών της Τσεχίας, στα οποία κατοικούσαν (πλειοψηφικα) Γερμανοί. Όταν οι Γερμανοί προσαρτησαν αυτά τα εδάφη, την επόμενη χρονιά, κατέλαβαν ολόκληρη την Τσεχία.

απορία

Γιατί έχουν τον Βενιζέλο στις σημαίες τους;

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Ο Λένιν είναι φίλε. Πού τον είδες τον Βενιζέλο;

Νικόλας

Οι μοσχοβάδες τίμησαν το σύμφωνο με τους χιτλερικούς.

Kostas

GTP!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ

Κομουνιστές και Ναζί το ίδιο μαγαζί. Τα φιλαράκια και συνεταιρακια οι Ρώσοι Κομουνιστές και οι Γερμανοί Ναζί που έκαναν ΚΟΙΝΈΣ παρελάσεις και υπέγραφαν μαζί το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ για τον διαμελισμό της Πολωνίας και της Ευρώπης,μέχρι που τους επιτέθηκε ο Χίτλερ και τα έσπασαν. Κόκκινοι και Μαύροι Φασίστες

..ΘΕΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΩΡΓΟ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΙΟ προσεκτική Γιώργο ...δε λέγοντε αυτά τα λόγια.. δε δείχνεις έτσι την ποιώτητά σου και την πεδία σου ..αλλά ούτε και τον πολιτισμικό σου υπόβαθρο ..αυτό έχω να σου πω και άσε τι λέναι η άλλοι … γιαχαρα νταν !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης