Brexit: Αγώνας δρόμου και συνεργασίες από μικρότερα κόμματα για να αποφευχθεί

Brexit: Αγώνας δρόμου και συνεργασίες από μικρότερα κόμματα για να αποφευχθεί

Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, υπόσχονται στους ψηφοφόρους ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής

brexit_neo
Βαθιά διχασμένο παραμένει το βρετανικό Κοινοβούλιο, με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ να τίθεται, ακόμη και τώρα, σε ένα πλαίσιο αμφιβολιών.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά του Brexit, θα συνεργαστούν με τους Πράσινους και το ουαλικό εθνικιστικό κόμμα Πλάιντ Κάμρι για να διεκδικήσουν περίπου 60 από τις 650 έδρες του κοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι θα κατεβάσουν κοινό υποψήφιο σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες.

«Είμαι ενθουσιασμένη που καταφέραμε να ανακοινώσουμε αυτή τη συμφωνία ώστε να εξασφαλίσουμε όσους περισσότερους βουλευτές (υπέρ της παραμονής) μπορούμε», ανέφερε στο Twitter η ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον.

«Το λαμπρό μέλλον μας οικοδομείται με τη συνεργασία, ώστε ενωμένοι να παραμείνουμε» στην ΕΕ, πρόσθεσε.

Οι Πράσινοι διευκρίνισαν ότι με τη συμφωνία αυτή θα μπορέσουν να κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο σε 10 εκλογικές περιφέρειες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ο ηγέτης του Πλάιντ Κάμρι Άνταμ Πράις δήλωσε ότι το κόμμα του «θέτει σε προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον της Ουαλίας και θα αφήσει στην άκρη τις πολιτικές θέσεις του προκειμένου να εκλεγούν όσο περισσότεροι φιλοευρωπαίοι βουλευτές είναι δυνατόν σε αυτές τις καθοριστικές εκλογές», όπως τις χαρακτήρισε.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έχει αναγάγει την υλοποίηση του Brexit σε βασικό σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας του.

Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, υπόσχονται στους ψηφοφόρους ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης