Εγκάρδιες ευχές του Αλβανού προέδρου στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο

Εγκάρδιες ευχές του Αλβανού προέδρου στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο

Για τα 90ά γενέθλια του αρχιεπισκόπου Αναστάσιο

FB_IMG_1572892224696
Τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, επισκέφθηκε την Δευτέρα στο Συνοδικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της χώρας Ιλίρ Μέτα, προκειμένου να του ευχηθεί για τα 90ά γενέθλια.

Μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o πρόεδρος της Αλβανίας, εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του για όσα συνέβαλλε για την Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας, αλλά και τη συνεργασία και καταβόηση μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων. Έγραψε συγκεκριμένα : «Με την ευκαιρία των 90ων γενεθλίων, ευχήθηκα σήμερα μακροημέρευση, έτη ευλογημένα και πολύ αγάπη στην ιερά αποστολή Του, στην αυτού Μακαριώτητα τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο Γιανουλάτο. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για όλα όσα αυτά τα χρόνια έχει κάνει για τη Δόξα του Θεού, το καλό της Εκκλησίας και του Ορθόδοξου πληρώματος, για την διεθνή αναγνώριση της και της Αλβανίας, για την ενδυνάμωση της αρμονίας και κατανόησης μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα μας».

3333


Κλείσιμο
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ιεραπόστολος, θεολόγος και συγγραφέας, συνδέεται με την ανασυγκρότηση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία. Το 1992 κατά την έλευσή του στην Αλβανία στη χώρα είχαν απομείνει μόλις 15 ηλικιωμένοι ιερείς και όλοι οι ναοί κατεστραμμένοι, λόγω του κομμουνιστικού άθεου καθεστώτος που προηγήθηκε . Σήμερα στην Αλβανία έχουν κτιστεί περισσότεροι από 100 νέοι ναοί και επισκευάσθηκαν όσοι σώζονταν, λειτουργούν πέντε Ιερές Μονές, κυκλοφορούν Ορθόδοξες χριστιανικές εφημερίδες και περιοδικά κ.α. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (Γιαννουλάτος του Γερασίμου) γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά. Υπήρξε προηγουμένως επίσκοπος Ανδρούσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης