Ερντογάν: Έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του αλ Μπαγκντάντι

Ερντογάν: Έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του αλ Μπαγκντάντι

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, πως η γυναίκα του πρώην αρχηγού του ISIS, έχει συλληφθεί

erdogan_ar
Στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας βρέθηκε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τον θάνατο του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ακολούθησε η σύλληψη, τόσο της γυναίκας όσο και άλλων μελών της οικογένειας του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο Μπαγκντάντι, ο αρχηγός του DAESH, κατέστρεψε μόνος του τον εαυτό του σε μια σήραγγα. Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ολόκληρη καμπάνια για αυτό. Για πρώτη φορά το λέω σήμερα εδώ, έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του Μπαγκντάντι και δεν κάναμε φασαρία γύρω από αυτό. Επιπλέον, έχουμε συλλάβει την αδερφή και τον κουνιάδο του. Όλοι τους βρίσκονταν στη Συρία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το Ισλάμ εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική συνταγή για τη σωτηρία των ανθρώπων. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης. Και οι Μουσουλμάνοι εργάζονται γιατην ειρήνη. Εμείς, προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο της τρομοκρατίας. Ο τρομοκράτης αποτελεί ένα πρόσωπο που χύνει το αίμα αθώων ανθρώπων. Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες. Η Δύση, η οποία χρησιμοποιεί την έκφραση της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Οι τρομοκράτες βρίσκονται σεμ πολλές χώρες της Δύσης» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Τουρκία αιχμαλώτισε την αδελφή του Μπαγκντάντι, τον σύζυγό της και τη νύφη της, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα αποσπούσαν πληροφορίες από αυτούς για το Ισλαμικό Κράτος, αν και η Άγκυρα δεν ανέφερε τι είδους γνώση μπορεί να έχουν για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης