Ρωσία: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν

Ρωσία: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν

Η αντίδραση της Μόσχας στο νέο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης - Ρώσος διπλωμάτης κατηγορεί την Ουάσιγκτον θέτει σε κίνδυνο την πυρηνική συμφωνία, από την οποία εξάλλου έχει αποχωρήσει

RUSSIA_iran
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να επιβάλλει εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν, έκρινε χθες Τρίτη ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιένη.

«Για να σωθεί το ΚΟΣΔ [σ.σ. το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η διεθνής συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας], όλα τα μέρη οφείλουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους πρέπει τουλάχιστον να πάψουν να επεμβαίνουν με παράνομες απόπειρες να επιβληθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε μέσω Twitter ο Ουλιάνοφ, κάνοντας λόγο για «μια λύση που είναι εύκολο να διατυπωθεί, αλλά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί».

Ο ρώσος διπλωμάτης χαρακτήρισε εξάλλου «μάλλον προβλέψιμες» τις εξελίξεις όσον αφορά το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας.

«Οι νέες αποκλίσεις του Ιράν από το ΚΟΣΔ είναι μάλλον προβλέψιμες. Η Τεχεράνη τηρεί την απόφασή της να λαμβάνει μέτρα κάθε δύο μήνες», εξήγησε ο πρεσβευτής. Για την «επιβίωση της συμφωνίας» του 2015 για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας «επείγει να αναληφθούν το συντομότερο προσπάθειες για την αποκατάσταση της ισορροπίας», ιδίως ως προς την οικονομική πτυχή της συμφωνίας, πρόσθεσε ο Ουλιάνοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης