Brexit: Φιλόζωος, αμερόληπτος και με χιούμορ ο νέος «ντελάλης» της βουλής Λίντσεϊ Χόιλ

Brexit: Φιλόζωος, αμερόληπτος και με χιούμορ ο νέος «ντελάλης» της βουλής Λίντσεϊ Χόιλ

Tρεις υποψηφίους κι έναν χρηματοδότη έχασε ο Νάιτζελ Φάρατζ - Οι αντάρτες θα στηρίξουν τον Μπόρις Τζόνσον

hoyle_brexit
Ζουμ στον νέο «ντελάλη» της Βουλής των Κοινοτήτων κάνουν τα βρετανικά ΜΜΕ σκιαγραφώντας το προφίλ του Λίντσει Χόιλ, διαδόχου του Τζον Μπέρκοου.

Ο 62χρονος νέος πρόεδρος της βρετανικής βουλής έχει έναν μίνι ζωολογικό κήπο στο σπίτι του και μάλιστα δεν διστάζει να φωτογραφηθεί με τα κατοικίδιά του.

Ο παπαγάλος του λέγεται «Μπόρις» -έδωσε το όνομα του Βρετανού πρωθυπουργού- και έχει ήδη μάθει να φωνάζει «Order, Order» η γνωστή φράση με την οποία έγινε δημοφιλής ο Τζον Μπέρκου.

O αμερόληπτος Χόιλ έχει βαπτίσει τη χελώνα του «Μάτζι», την γάτα του «Ντένις», το ροτβάιλερ «Γκόρντον» -από τον πρώην πρωθυπουργό των Εργατικών, Γκόρντον Μπράουν- το άλλο σκυλί του «Μπέτι» και την άλλη γάτα του «Πάτρικ».

Στην πρώτη του ομιλία, αφότου κατέκτησε και επισήμως την προεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Χόιλ δεν δίστασε να μιλήσει για το τραγικό συμβάν που σημάδεψε την οικογένειά του: τον χαμό της κόρης του, η οποία σε ηλικία μόλις 28 ετών αυτοκτόνησε το 2017: «Μου λείπει η κόρη μου, η Νάταλι. Μακάρι να ήταν εδώ. Σήμαινε τα πάντα για μένα».

Ο Λίντσει Χόιλ λατρεύει την δεύτερη σύζυγό του και και όσοι τον ξέρουν καλά λένε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με απίστευτιο χιούμορ.

Κλείσιμο
Γεννήθηκε στο Λάνκσάιρ και φοίτησε σε δημόσιο σχολείο. Ο πατέρας του Νταγκ εξελέγη βουλευτής των Εργατικών το 1974.

Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο Λίντα με την οποία απέκτησε δύο κόρες. «Η Νάταλι όμως έμπλεξε σε μία τοξική σχέση κι έβαλε τέλος στη ζωή της πριν από δύο χρόνια», όπως λέει ο ίδιος.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων από το 2010. Τώρα αναλαμβάνει να συντονίζει τις συζητήσεις για το Brexit σε ένα κοινοβούλιο, η σύσταση του οποίου θα καθοριστεί από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Κι ενώ ο 62χρονος Λίντσει Χόιλ αναλαμβάνει από σήμερα τα νέα του καθήκοντα, στο κόμμα του Brexit επικρατεί αναβρασμός.

Mετά την απόφαση του ηγέτη του κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τρεις υποψήφιοι του κόμματός του, όπως κι ένας από τους βασικούς του χορηγούς, αποφάσισαν να γίνουν... αντάρτες στηρίζοντας το κόμμα του Μπόρις Τόνσον.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o κτηματομεσίτης Tζέφρι Χόμπι είχε προσφέρει στο κόμμα «Brexit» πριν από τις ευρωεκλογές το ποσό των δέκα χιλιάδων λιρών. Τώρα όμως υποστηρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον κάνει «φανταστική δουλειά», και γι' αυτό αποφάσισε να στηρίξει τους Τόρις στις επερχόμενες εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης