Χιλή: Σιωπηλή διαμαρτυρία γυναικών για τους νεκρούς της κρίσης

Χιλή: Σιωπηλή διαμαρτυρία γυναικών για τους νεκρούς της κρίσης

Η σιωπηλή διαμαρτυρία τους διακόπηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όπου άρχισαν να φωνάζουν «Δικαιοσύνη, αλήθεια, όχι στην ατιμωρησία» - Δείτε φωτογραφίες

21837785
Ντυμένες στα μαύρα, με λευκά φουλάρια και χωρίς να μιλάνε, περισσότερες από 1000 Χιλιανές διαδήλωσαν σήμερα στο Σαντιάγο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο κύμα αμφισβήτησης που κλονίζει τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες.

Η σιωπηλή διαμαρτυρία τους διακόπηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όπου άρχισαν να φωνάζουν «Δικαιοσύνη, αλήθεια, όχι στην ατιμωρησία».
21837782


Οι διαδηλώτριες θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των Χιλιανών «που έπεσαν» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων –τουλάχιστον 20 νεκροί από τις 18 Οκτωβρίου– μεταξύ των οποίων 5 ανθρώποι που έχασαν τη ζωή τους κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η διαδήλωση οργανώθηκε συμβολικά ανήμερα της 1ης Νοεμβρίου, την Ημέρα των Νεκρών στη χριστιανική παράδοση.

Κλείσιμο
21837785


Το κίνημα διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του μετρό στο Σαντιάγο, ένα μέτρο που κατόπιν ανεστάλη, μετατράπηκε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη χώρα της Νότιας Αμερικής, κατά της κυβέρνησης και των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων.

Εκτός των 20 νεκρών που έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση, 1.305 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναν ανεξάρτητο δημόσιο οργανισμό.

21837780
21837781
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης