Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καθάρισε» η ζώνη ασφαλείας από τους μαχητές της YPG/PKK

Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καθάρισε» η ζώνη ασφαλείας από τους μαχητές της YPG/PKK

Η απόσυρσή τους, έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τη συμφωνημένη ημερομηνία, τόνισε ο  Σεργκέι Σοϊγκού την Τρίτη

soygu_rosia
Την οριστική απόσυρση των δυνάμεων της οργάνωσης YPG/PKK από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, έκανε γνωστή ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού από το Ερεβάν της Αρμενίας, όπου βρέθηκε, για σειρά συναντήσεων.

«Η απόσυρση των ενόπλων στοιχείων από την περιοχή, που πρέπει να δημιουργηθεί ο διάδρομος ασφαλείας για τους πρόσφυγες, έχει ολοκληρωθεί, πριν από τη συμφωνημένη ημερομηνία» τόνισε ο Σοϊγκού, αναφερόμενος στην τρομοκρατική οργάνωση και συνέχισε, αναφέροντας πως «η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύριοι συνοριοφύλακες βρίσκονται ήδη στην περιοχή».

Την Κυριακή, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είχαν ανακοινώσει ότι συμφώνησαν να αναδιπλωθούν σε απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας στο Σότσι.

Οι SDF, επικεφαλής των οποίων είναι Κούρδοι μαχητές, δήλωσαν πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και κάλεσαν τη Ρωσία να εγγυηθεί την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης