Μακελειό στο Τέξας: Πανικός σε πάρτι φοιτητών - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Μακελειό στο Τέξας: Πανικός σε πάρτι φοιτητών - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν στο πάρτι για την έναρξη της νέας χρονιάς - Χάος μετά από πυροβολισμούς

party_ar
Χάος επικράτησε σε γιορτή για την επιστροφή των φοιτητών στο Γκρίνβιλ του Τέξας όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ένας ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως με ημιαυτόματο όπλο. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 14  άτομα, ενώ πλήροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Στο πάρτι μετείχαν περίπου 750 άτομα,  ενώ λίγες ώρες πριν, πάνω από 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν έναν κολλεγιακό αγώνα football. Η περιοχή βρίσκεται 72 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλλας. 


Το μακελειό συνέβη στην κομητεία Χαντ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον δράστη ή τους δράστες, ούτε έχουν γίνει συλλήψεις.  Πάντως η αστυνομία του πανεπιστημίου επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν έγινε στο campus. 




Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις ασφαλείας και ασθενοφόρα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ένα άτομο έχει δεχθεί πυροβολισμό στο λαιμό. Τα θύματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία στο Γκρίνβιλ, το Κουίνλαν και στο Κόμερς. 

Κλείσιμο
Αστυνομικοί βρίσκονταν ήδη στο σημείο, λόγω καταγγελίας που έγινε για το πάρκινγκ, όταν άκουσαν πυροβολισμούς από το πίσω μέρος του κτηρίου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής αναπληρωτής του τμήματος του Sheriff County.  Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν μπορούσαν ούτε να συλλάβουν τον δράστη ούτε να τον εντοπίσουν. 





Βίντεο που δημοσιεύτηκε σε κοινωνικά δίκτυα δείχνει στιγμιότυπα από το σημείο. Σε άλλο βίντεο, άτομα φαίνονται να έχουν πέσει στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένα και ακούγονται ουρλιαχτά. 



Σύμφωνα με τον Τζέισον Γουάιτλι, ανταποκριτή του τοπικού ABC, τουλάχιστον δύο άτομα έχουν σκοτωθεί. Ωστόσο επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί απώλειες. Ο αυτοκινητόδρομος 380 που είχε παραμείνει κλειστός, άνοιξε εκ νέου, ωστόσο στον τόπο του εγκλήματος παρέμειναν αστυνομικοί. 


Ορισμένα θύματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο. Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν και αξιωματικοί του FBI.

«Οι σκέψεις και ευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων, αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.




texas_party_venue
Το κλαμπ που έγινε το μακελειό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης