Στόλτενμπεργκ: Καλωσορίζουμε τη γερμανική πρόταση για τη «διεθνή ζώνη ασφαλείας» στη Συρία

Στόλτενμπεργκ: Καλωσορίζουμε τη γερμανική πρόταση για τη «διεθνή ζώνη ασφαλείας» στη Συρία

«Η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή δεν είναι βιώσιμη και η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και τις απειλές» τόνισε ο ΓΓ της Συμμαχίας μετά το τέλος των διήμερων επαφών με τους υπουργούς Άμυνας των κρατών μελών

stoltenberg__2_
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι διήμερες εργασίες των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Μετά την ολοκλήρωσή τους, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε τη θετική στάση του Οργανισμού στην πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, για τη δημιουργία «διεθνούς ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία. «Το ΝΑΤΟ καλωσορίζει την πρόταση της Γερμανίας για τη λύση στη βόρεια Συρία» τόνισε αρχικά ο Στόλτενμπεργκ και συνέχισε: «Η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή δεν είναι βιώσιμη και η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και τις απειλές που δημιουργούνται».

Σημειώνεται, πάντως, πως την Πέμπτη, στο περιθώριο των συζητήσεων των αξιωματούχων, ο Στόλτενμπεργκ είχε πει πως το «γερμανικό σχέδιο χρίζει περισσότερης και πιο λεπτομερούς συζήτησης».

Πέρα από το θέμα της Συρίας, ο Στέλτενμπεργκ εξέφρασε τη δέσμευση της συμμαχίας στο Αφγανιστάν. «Έπειτα από 18 χρόνια, οι 29 σύμμαχοι και αρκετοί άλλοι συνεργάτες, παραμένουν δεσμευμένοπι στην αποστολή στο Αφγανιστάν. Ενδιαφερόμαστε για τον κόσμο του Αφγανιστάν και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως η χώρα δεν θα γίνει ξανά μια πλατφόρμα, στην οποία οι διεθνείς τρομοκράτες θα μπορούν να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζουν τα χτυπήματά τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης